Maria Jaume publica avui divendres 15 de març el seu nou i tercer disc “Nostàlgia Airlines”, que ja està disponible a totes les plataformes digitals, i properament es podrà aconseguir en vinil i CD (preorder obert). La mallorquina també acaba d’estrenar el videoclip de “Pura geografia”, el tema que obre el disc, que ja es pot veure a Youtube.

La gira de presentació arrenca oficialment la setmana vinent, el divendres 22 de març, a l’Auditori de Girona. Posteriorment arribarà el 10 d’abril a la sala Apolo de Barcelona, i passarà per festivals com Primavera Sound, Vida, Maig, Itaca o Mobofest, entre d’altres. La presentació a Mallorca serà el 20 d’abril al Teatre Principal d’Inca.

Botigues de souvenirs i postals esgrogueïdes de paisatges ara irreconeixibles. Aquella Mallorca vintage que va obrir les portes al turisme, fa temps que ha emprès el vol cap a la distopia. Nascuda al ventre de la bèstia, Maria Jaume es pren un vàlium mentre l’avió s’enlaira i veu des del cel com Palma i Miami es fusionen en un tot estroboscòpic. Benvinguts a la festa de la Mallorca retrofuturista. Cordeu-vos els cinturons. Això és “Nostàlgia Airlines”.

- Publicitat -

Amb aquest tercer disc, Maria Jaume ens fa volar cap a una transformació sonora captivadora. La seva música s’endinsa en un territori pop cada vegada més electrònic i vibrant, impregnant-se d’una energia contagiosa i ballable que crida a la celebració, i que captura l’essència del seu estat vital actual. Un pas endavant que sorprendrà i no deixarà indiferents els qui la van descobrir amb amb els seus primers dos àlbums, “Fins a maig no revisc” (2020) i “Voltes i voltes” (2022).

I és que la malenconia que ha presidit des de sempre l’univers de Maria Jaume segueix ben present, però ara es teixeix subtilment amb la ironia i la despreocupació, entre capes de ritmes electrònics i harmonies encisadores, creant un tapís emocional més complex i profund. Ja havia quedat palès amb els senzills d’avançament “Ressaca a sa platja”, “Xin xin i bye bye” i “Mala via”. I ara ho rubrica amb hits com “Pura geografia”, el tema d’obertura.

“Nostàlgia Airlines” també destaca per les col·laboracions excepcionals d’artistes convidats, una nòmina on trobem Julieta a l’addictiva “Trista a Miami”, Renaldo & Clara a “Super mala pinta”, Mar Grimalt a l’enigmàtica “Balada des Trast) o Pau Debon (Antònia Font) a “Hoteles, sol y playa”, un viatge a la Mallorca dels 50 amb cita al mític Bonet de San Pedro inclosa.

El nou disc de Maria Jaume està enregistrat i produït per Lluís Cabot (Da Souza) amb la col·laboració de Pau Riutort, amb mescles de Joan Borràs (Oques Grasses) i masterització de Victor Garcia.