Als inicis dels 2000, la música electrònica era un dels estils que més sonaven a les ràdios i pistes de ball d’arreu del planeta. La primera cantant a atrevir-se a fer dance en català va ser la Xana, a qui se la considera “la pionera del dance català”.

Cançons com Tinc Ganes de festa, Em poses a 100 o Indecent van fer-se virals ràpidament. Xana també va ser pionera en regalar la seva música, ja que aquestes cançons no es van arribar a publicar mai a cap disc, i es podien descarregar a través de la web moguda.com. Avui descarregar-se música és innecessari, però el 2008 regalar la teva música a través d’internet era un dels debats del moment al sector, i no estava massa ben vist. Actualment, aquestes cançons només es troben a Youtube.

Xana era un projecte compartit amb dos dels dj’s productors que actualment més reconeixement tenen dins de l’escena dance internacional. Sak, conegut com a Sak Noel, que ara viu i treballa a Miami i que es va popularitzar gràcies a la cançó Loca People, un èxit d’abast mundial que va acumular milions de vendes. Mak és un dels productors de dance residents a Catalunya més sol·licitats i està al darrere de gran part dels darrers remix d’èxit d’artistes catalans del moment.

- Publicitat -

Després de publicar l’any passat el seu primer disc No hi ha dies dolents (Promo Arts Music Records), Sushi Shanghai és el primer single publicat per Lal’ba aquest 2024. El trio d’Olesa de Montserrat continuarà aquest any la seva gira de concerts mentre prepara noves cançons que s’aniran publicant durant els pròxims mesos.