“Tot el que som” és el nou disc d’Àlex Pérez, el seu primer disc al costat de la discogràfica Música Global i amb el management de Diàspora Colab SCCL. És un disc de 10 cançons per ballar de festa, per cantar al cotxe, amb les amigues, als concerts, a la dutxa… Però també un disc per reflexionar, mirar endins i treure-ho tot. “Tot el que som” és una celebració de la vida potenciant el valor de les petites coses, les quotidianes, l’amor que tenim cap allò que fem i som.

El disc està format per 4 elements, 4 pilars, 4 eixos que creen les temàtiques del disc. El primer és foc: totes aquelles cançons que giren al voltant dels sentiments, de les emocions, tot allò que ens genera un foc interior i ens fa sentir vives. El segon element és el temps: totes aquelles cançons que prenen consciència del passat, el present i el futur, el pas del temps en les nostres vides. El tercer són les mans que representen aquelles cançons en les quals es pren consciència de la comunitat, pensar en plural, donar, compartir, recolzar, acompanyar… I, finalment, tenim les cançons que tenen com a element la mirada: mirar endins per conèixer-nos i escoltar-nos, però també saber mirar enfora per prendre consciència del que ens envolta i com influïm i ens influeix el que ens passa.

Va néixer el desembre de 2022 a Casamance, Senegal. Allà l’Àlex va conèixer al cantant senegalès Hala Hala amb el que va fer un concert improvisat a la bateria. Van connectar ràpidament i van decidir fer una cançó que parlés del que els unia, valorar el que són i tenen en comú. Sense saber-ho, en aquell moment es plantava la llavor del que seria el fil conductor de l’àlbum.

- Publicitat -

Un disc produït i compost íntegrament per l’Àlex Pérez, excepte una cançó que l’ha coproduït amb el seu germà Marc Pérez (“no tornarà”) i una altra (“moonlight”) que la va començar a escriure al costat de Juanjo Montserrat, compositor músic i productor de Mallorca que ha escrit hits com “Tacones Rojos” de Sebastián Yatra, amb el que va guanyar un Latin Grammy.

Com diu l’Àlex, si el disc vol ser la celebració del que som, el projecte només es podia plantejar d’una manera, en plural, en equip. Per això hi apareixen molts noms als crèdits del projecte. Començant per la cantant valenciana ESTHER que col·labora en la cançó “aprendre a estimar-se”, o el cantant de Txarango Alguer Miquel que ens regala uns versos de poesia abans de començar la cançó “tot el que som” amb la col·laboració del cantant senegalés Hala Hala. Com a músics hi figuren Martí Sánchez (bateria), Miki Santamaria (baix), Joan Palà (percussions) i Ajo Dieme (percussions). Però el projecte no s’entendria sense les portades fetes amb collage de cartulines per l’artista Kota Faces (Pol Lupiáñez) o les mescles de l’enginyer d’àudio Alex Carretero.

“Tot el que som” es presentarà en diferents concerts a festivals, festes majors i places que aviat s’anunciaran a través de les xarxes. Seran uns concerts potents i enèrgics on el disc prendrà sentit i, per fi, celebrarem plegats la vida, les petites coses, i tot allò que som.

Com a punt important, l’Àlex Pérez ha cuidat cada detall d’aquest disc, ja que volia començar aquesta nova etapa sense que se li escapés res. “Entenc la música com un mitjà d’expressió artístic, emocional i ideològic, però també com un procés artesanal”, per això ha preparat un marxandatge especial per la seva botiga online i concerts. Es tracten d’unes arracades fetes 100% a mà i de ganxet pel projecte @trencadis__ , un projecte del baix Montseny, a més d’unes samarretes de cotó amb un traçat ètic. “La indústria de la moda és de les indústries més salvatges amb el medi ambient i la humanitat, per això era indispensable generar una alternativa a l’hora de tenir el meu propi marxandatge”.