Foto de Adrián Profumo

El quartet Damare! és una cruïlla musical que uneix diversos camins. Alguns simplement dibuixen la procedència dels seus membres, anant des de Mallorca a Rússia, passant per la Vall d’Uixó, a Castelló, i el Japó, per confluir a la facultat d’arquitectura de Barcelona, on es va fundar la banda el 2018. Altres són itineraris d’anada i tornada al nucli de gèneres tan variats com el neo-soul, el jazz, el trip-hop, el R&B i fins i tot el hip-hop o el rock.

‘On Hold’ és el seu nou single. Després de gravar el 2019 Back to Sigarrillos, el seu àlbum de debut completament autogestionat, a l’estudi Sol de Sants, i el segon, Liquid Payment, també autoeditat, ni més ni menys que amb Paco Loco i Ramon Aragall l’any passat, el quartet barceloní ja prepara el terreny per a la qual serà la tercera referència. I si la primera els va servir sobretot d’aprenentatge, i la segona per definir, polir i acotar el seu so particular, aquesta tercera està destinada a ampliar la seva base de seguidors, que ja acudeixen sol·lícits als seus concerts, on regna una espontaneïtat viva que els atorga una vibrant força escènica.

El nou tema, un sinuós trot de cinc minuts i mig de pura elegància, és un cant neo-soul i gairebé bluser a la desesperació amorosa. Enregistrat, com sempre, en directe, descartant i afegint idees des de la improvisació, ‘On Hold’ és el lament d’algú que se sent atrapada en una relació tòxica esperant sentir-se estimada. La resolució se’ns mostra al final del videoclip que acompanya el single, l’estètica del qual, el vestuari, les càmeres utilitzades i fins i tot el mòbil que apareix ens remeten inevitablement als anys 90. Com la seva música, que definitivament és d’una altra època i coordenades. Seran d’un altre temps i altres llocs, però Damare! han arribat a aquí i ara per quedar-se.

- Publicitat -