Una granota viva a la butxaca (RGB Suports) serà el nové disc del cantautor Pau Alabajos, que recull un grapat de versos de Vicent Andrés Estellés convertits en cançó. L’any 2024 es commemora el centenari del naixement del poeta de Burjassot i quina millor manera de celebrar-ho, que sumant noves adaptacions musicals al seu nodrit repertori estellesià: els treballs Pau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés (Bureo Músiques, 2013) i Ciutat a cau d’orella (Bureo Músiques, 2018).

El títol de l’EP fa referència a uns versos del “fill del forner” que diuen “la vida ens era una sorpresa, / una granota viva a la butxaca”, expressant així l’essència d’aquest nou projecte discogràfic, tota una declaració de principis: viure cada minut com si fora l’últim, aferrar-se a l’esperança amb totes les forces i defensar l’alegria com una trinxera.

Assumiràs la veu d’un poble – Llibre de meravelles, 1971. Aquest possiblement siga un dels poemes més coneguts de Vicent Andrés Estellés, amb permís d’Els amants i el Pimentó torrat. Es tracta d’un text que crida a la mobilització col·lectiva per plantar cara al feixisme, per defensar la nostra llengua i la nostra cultura com una trinxera, per construir un País des dels fonaments, pedreta a pedreta.

- Publicitat -