Foto: Xevi Abril

El nèctar és l’ingredient bàsic amb el qual les abelles fabriquen la preuada mel. Però per a elaborar-la és indispensable l’esforç individual i el treball col·lectiu de cadascuna de les abelles d’una comunitat. No hi ha èxit sense col·laboració. I aquest fet és el que ha inspirat el títol del nou disc de les Balkan Paradise Orchestra, unes obreres incansables que treballen intensament per a aconseguir el seu nèctar preferit: La seva pròpia música.

D’aquest imaginari de les abelles i la seva filosofia de treball en equip neix el tercer disc de les barcelonines, que torna a ser una col·lecció de cançons que parteixen de la diversitat i la fusió. Nèctar és un fidel autoretrat del projecte Balkan Paradise Orchestra. El rusc, la família, la feinada de cada dia, el compromís i la lluita constant per tirar endavant com a banda, descriuen a la perfecció qui són. Aquest imaginari ha estat plasmat meravellosament pel reputat artista digital Luis Toledo aka Laprisamata que s’ha encarregat de les il·lustracions del disc i dels singles, on la natura i les abelles són les protagonistes.

La poderosa brass band barcelonina presenta un disc conceptual, integrat per onze cançons on la fusió i l’eclecticisme són la base: “Les cançons són tan diferents entre elles com ho som entre nosaltres”, confessen les integrants. Els sons del món i la diversitat de gèneres musicals i influències personals convergeixen per donar vida a Nèctar, que parteix de les seves arrels balcàniques i que no té por a experimentar i establir sinergies musicals i personals per donar lloc a una sonoritat pròpia que combina ritmes i sonoritats de reggaeton, rumba, ska, disco o, fins i tot, electrònica. El disc ha estat produït per Arnau Altimir, bateria d’Oques Grasses, amb qui la banda fa temps que col·labora.

- Publicitat -