Foto: Eduard Jordana

La calçotada és una festa clàssica de camp. Una tradició de quilòmetre zero originària de Valls que estimen tots els catalanes i catalanes. Un tresor preciós, senzill, planer, sense artificis i accessible per a tothom. Una festa diürna típicament de poble que la ciutat també ha après a refinar per a fer-se-la seva.

En tot cas, una Calçotada autèntica és sempre un dinar a on es menja i es beu bé. Se sap sempre quan comença, però mai quan acaba. El ritual és llarg i carregat de performances: L’arribada, el vermut, la preparació de les brases, la cuina, els pitets… el moment de menjar els calçots, la carn, els postres, el xampany, les galetes i la típica ressaca que es passa amb un somriure a la boca. La Calçotada és també una festa participativa, un punt de trobada de persones estimades, que entre la gresca i la intensitat emocional cuinen i xerren durant hores.

I així és LA CALÇOTADA, el segon disc dels Figa Flawas. Una invitació que recent es publica a una llarga col·lecció de cançons -20!!- on s’hi poden reviure moltes d’aquestes sensacions úniques dels que esperen amb candeletes l’arribada del fred i, per tant, de la ceba més estimada de Valls. Com a les bones converses de sobretaula, les cançons tenen moments de goig, però també intensitat, eufòria i alts i baixos propis d’una trobada llarga.

- Publicitat -