Foto: Juan Pérez Fajardo

Estopa és rumba i la rumba és Estopa. Els Muñoz sempre han reivindicat la rumba catalana com a gènere i ho han fet sempre d’una manera natural perquè forma part del seu imaginari musical i del de molts dels seus referents.

Aquest és el primer tema en català que Estopa inclou en un àlbum propi i el van voler presentar, per primera vegada en directe, el passat 17 de desembre en el context de La Marató de TV3 d’enguany dedicada a la salut sexual i reproductiva.

A partir d’avui ‘La Rumba del Pescaílla ’ja està disponible a totes les plataformes digitals i és el segon avançament d‘’ESTOPÍA’, el nou àlbum amb el que Estopa celebrarà el vint-i-cinquè aniversari de la seva carrera i el llançament del qual està previst pel proper mes de març de 2024.

- Publicitat -

Guitarres, palmes i un ritme que va in crescendo són els ingredients principals d’aquest tema (compost i produït per en David i en Jose Muñoz) que, tal i com va passar amb el primer avançament “El día que tú te marches”, compta amb Chonchi Heredia als cors.
El tema és un reconeixement a una figura imprescindible per al gènere: la d’Antonio González ‘El Pescaílla’, considerat un dels pares de la Rumba Catalana.

La manera particular de tocar la guitarra (gestada al barri de Gràcia a finals dels 50) van convertir a “El Pescaílla” en un dels màxims exponents de la rumba i en tot un referent per a la ciutat de Barcelona.
Així doncs ‘La Rumba del Pescaíllaé ’s un sentit homenatge no tant sols al llegat d’un dels seus pares, sinó també al gènere en si mateix i a la influència que ha tingut i continua tenint en l’imaginari col·lectiu del nostre país… i resulta que el moment no podia ser més oportú i és que la Rumba Catalana es postula per a ser reconeguda com a Patrimoni Cultural Inmaterial de la Unesco.

A banda del disc amb temes inèdits, la celebració del vint-i-cinquè aniversari d’Estopa vindrà acompanyada per una gira internacional i nacional de grans recintes que ningú vol perdre’s. I és que Estopa continua polvoritzant rècords. De fet, les entrades per als primers concerts de la gira es van esgotar en poques hores i a hores d’ara els Muñoz ja s’han convertit en els primers artistes nacionals en actuar a l’Estadi Olímpic de Barcelona i ho han fet penjant el cartell de soldout (10 de juliol). Una gesta que també han reproduït en espais tant importants com l’Estadi Civitas Metropolitano de Madrid (22 de juny), el BEC de Bilbao (11 de maig) o La Ciutat de les Arts i les Ciències de València (15 de juny).