Tornar és necessari. Ho saben bé els valencians La Fúmiga, que es passen la vida girant per arreu dels Països Catalans, i que tornar a casa, a les sales de concerts o a l’estudi de gravació per a ells és sempre una alegria. Per aquests motius no hi havia millor cançó que aquesta per a tornar a engegar la maquinària del seu esperat pròxim disc. Juntament al reconegut productor valencià Mark Dasousa que els ha acompanyat des del començament de la seva carrera, han firmat una cançó que tot i l’alegria, amaga certa nostàlgia. Perquè tornar és necessari, però també és necessari encarar el futur tancant les ferides del passat. A la motxilla, els records que ho transformen tot, sobretot els paisatges en paradisos. Perquè aquests paisatges solen ser especialment bonics gràcies a les persones amb les que es comparteixen.

“Tornar” situa els i les oients en un espai concret del Mediterrani, a la Marina Alta, l’escenari idíl·lic d’una història d’amor. Un escenari amb el que tothom pot empatitzar perquè tothom en té un d’igual ben guardat dins seu. Un lloc, a més, difícil per sempre més de deslligar de la persona amb la que s’ha compartit i que, a vegades, no hi és per sempre. El paradís canvia amb la mateixa intensitat que les persones, i tornar-hi és sempre important. Perquè encara que res sigui com abans, allí sempre s’hi trobaran els bons moments i els aprenentatges de joventut que mai s’haurien hagut d’oblidar.

Amb “Tornar”, La Fúmiga ha firmat una balada carregada de veritat i d’emoció, d’aquelles que inevitablement obren el pit i premen el cor fins a fer-lo sagnar llàgrimes. Un himne, de lletra, música i producció impecables, que a sobre, regala un homenatge a The Beatles, un altre d’aquests paradisos als que sempre cal tornar.

- Publicitat -

Aquesta cançó és el primer avançament del tercer disc de La Fúmiga, que es publicarà a finals de febrer de l’any vinent i que vindrà acompanyat d’una llarga gira de la que ja n’han transcendit quatre dates. A la Sala Repvblicca de València el 13 d’abril, a la Sala La Mirona en el marc de l’Strenes de Girona el 20 d’abril, a la Sala Apolo de Barcelona l’11 de maig i a la Sala Copérnico de Madrid el 17 de maig.