Foto: Aitor Rodero

La cantautora Marta Shanti presenta el seu nou disc On comença el camí (2023, Cases de la Música); el primer disc de llarga durada de l’artista catalana, després de dos EPs, Ànima (2022) i Arrels (2021). De la mà de Cases de la Música, Shanti presenta 16 cançons produïdes per Jordi Díez, amb qui ja va produir Ànima i amb qui creen un binomi singular. “És un plaer treballar amb un productor i músic com el Jordi; m’entén a la perfecció quan li explico els sons que vull que vesteixin les meves cançons, amb colors, imatges i textures. Té una paciència infinita i un coneixement profund de la música i les seves dinàmiques”, explica l’artista.

On comença el camí comprèn 16 cançons que Marta Shanti ha composat al llarg de la seva trajectòria. Cançons dels inicis, cançons dels moments de canvi, cançons del present, cançons reivindicatives. Un compendi de gèneres musicals i universos que convergeixen en un sol camí: el de l’Artista, el de la Vida. “Tot caminant és com es dibuixa el camí. El títol és una declaració d’intencions: tinc clar que la música és el meu camí de vida; i és, també, la voluntat de retre homenatge a tots els estadis que transitem: vivim en un constant aprenentatge, i cada pas endavant és un inici, empès per totes les passes que ens han dut fins aquí, per totes les persones que han confiat en nosaltres i han cregut en el nostre potencial de transformar la realitat (o no), incloses, nosaltres mateixes”, explica Marta Shanti.

L’estil de l’artista és una barreja d’estils que va des del pop i rock clàssics, a fusions amb folk, soul, jazz i beats electrònics, en una experimentació musical lliure que Marta Shanti vertebra juntament amb Jordi Díez per crear un univers propi per a cada cançó. “Cada cançó és única; explica una història i necessita un ritme, una melodia i un estil concret i propi; no crec que sigui un disc que es pugui catalogar dins d’un sol gènere, i això m’agrada; és com jo, polièdric, polifacètic, camaleònic”, confessa la cantautora.
Al disc hi han participat, també, diversos músics: Dídac Santisteban, col·laborador habitual de Marta Shanti en el directe, ha gravat diverses veus a cançons com Casa. Moi Vázquez ha fet els arranjaments de guitarra a Ja no et vull i T’estimo; i Alberto González a l’acordió de peces com Dimonis! (Pandèmia) i Muntanya.

- Publicitat -

Amb més de 150 concerts realitzats, Marta Shanti continua els directes amb la gira de presentació d’On comença el camí, a duet i amb el nou format amb banda + dansa. Les properes dates són a Barcelona, a la mostra de música jove Desconnecta, el 21 d’octubre; a la taverna d’El Foment de Girona el 18 de novembre en format duet; al centre jove El Kaliu de Lliçà de Vall el 24 de novembre també a duet i el 25 de novembre a l’Aliança de Lliça d’Amunt, amb banda i artistes convidades.