L’èxit no és una casualitat. Aquesta afirmació no és banal, si es té en compte la inspiració, la constància, el talent i el compromís del grup de Valls, Figa Flawas. En pocs mesos, aquesta banda tarragonina ha convençut crítica, ràdios comercials i fans i s’ha convertit en un dels grups revelació de 2023. La seva cançó “MUSSEGU” s’acosta als 2 milions d’streams a les diferents plataformes digitals, havent sigut virals fins a la sacietat a TikTok, seguit de l’èxit aconseguit amb el seu últim llançament “DIABLA”, en col·laboració amb la rapera del Maresme, Mushkaa.

La nova cançó, “XALALÀ”, arriba per a triomfar. Una cançó composta i produïda pels propis Figa Flawas, que de forma divertida i gairebé còmica, parla de la celebració de la vida en comunitat. Amb amics, amb família o amb qui sigui, però sempre rodejats d’algú amb qui compartir i gaudir del simple fet d’estar junts i juntes. En aquest sentit, no hi ha millor companyia que la de l’inestimable Lluís Gavaldà d’Els Pets, un dels cantants més icònics, reconeguts i estimats de Catalunya, amb una trajectòria impecable de gairebé 40 anys component i cantant algunes de les cançons més representatives de la història del pop català, que converteix aquesta nova cançó en la unió perfecta de diverses generacions de músics de casa. De fet, la converteix en la unió perfecte de pop, urban, pares i mares, fills i filles, Facebook, Instagram, Tiktok, el present i el futur.

“Xalar” significa gaudir. Una expressió típica del tarragonès, que pràcticament ha caigut en desús i que el grup ha decidit recuperar. I és que “xalar” és el resum perfecte de l’esperit i l’essència d’una cançó que de ben segur serà la banda sonora de moltes vetllades d’aquest estiu.

- Publicitat -

“XALALÀ” ve acompanyada d’un videoclip obra del seu filmmaker de capçalera, Liam D, i protagonitzat pels mateixos Figa Flawas i Lluís Gavaldà. Un missatger en forma de cotxe teledirigit, irromp en la vida de diversos grups de persones per fer arribar una carta al seu destinatari. L’escena final reuneix els personatges al voltant d’una taula, tot menjant i bevent, tot reforçant el concepte de la cançó, que no és altre que mostrar que formant part de comunitats ens fem més forts i només així es pot teixir una xarxa segura.

L’èxit incontestable dels Figa Flawas es confirma amb una gira de més de 60 concerts -una trentena des d’ara fins al setembre- que els portarà a recórrer els principals escenaris i places de Catalunya. Estaran presents a Valls, Tarragona, Palafrugell, Sitges, Igualada, Mataró, Badalona o Vilanova i la Geltrú i a festivals com l’Acampada Jove, Strenes, Microfusa, Clotilde o Festiuet.