El grup de música pop català Stay Homas, format per Guillem Boltó, Klaus Stroink i Rai Benet tornen a ser notícia amb la publicació del seu nou àlbum, aquesta vegada de llarg format, “HOMAS“, en què podem distingir, respecte al seu últim EP “Agua”, una sonoritat més madura i personal, més variada, i acompanyada d’una temàtica íntima i transparent, on predominen l’amor i l’amistat.

L’àlbum, de producció pròpia, presenta dues col·laboracions vocals, protagonitzades per la cantant i pianista de Vilassar de Mar Meritxell Nedderman i el duet de trap mataroní The Tyets (que col·laboren a ‘La platja’, de moment només a l’edició física del disc). També han comptat amb la participació dels músics habituals Kquimi Saigi i Arnau Figueres i han treballat amb el productor Genís Trani i el teclista Joan Borràs, membre d’Oques Grasses.

Per aquest segon disc, els Homies han optat per dilatar la seva faceta compositiva i no delimitar les seves composicions a una única sonoritat estilística.

- Publicitat -

Tot i continuar amb el pop com a estil representatiu -com es pot comprovar a ‘Quiero Más’ i a ‘La Nòria’-, han decidit incorporar composicions en què es destaquen altres com el reggaeton, a ‘Petons’, l’emblemàtic pop-rock americà dels 2000 a ‘Me Da Igual’, el hip-hop a ‘Ho Tornaria a Fer’, el tecno-pop dels vuitanta a ‘Rade Blunner’ i el soul amb sonoritat Motown a ‘Ho Sap Tothom Menys Tu’. A més, els Stay Homas han decidit tancar l’àlbum amb ‘Tropical.mp3’, una cançó creada a l’estil “early Homas” i gravada a la terrassa de casa seva. Escenari que els és molt representatiu.

S’ha anunciat que els Stay Homas tenen preparada una gira que trepitjarà festivals com el Cabró Rock, el Canet Rock, el Festival Cruïlla i el Festival de Cap Roig, entre molts d’altres.