foto; David del Val

El panorama musical català compta amb l’eclosió d’una nova banda: Abril. Aquesta formació lleidatana es presenta amb una cançó que ja és tot una declaració d’intencions: “Esclat”. Tal i com descriu la banda, el tema ens proposa viatjar a allà “on guardem tan curosament aquells moments que mai havien de fer-se realitat”. On es guarden cançons com aquesta. Segons expliquen, la peça “va creixent des del fons fins a absorbir-te del tot”, com els sentiments que expressa. Com aquest projecte musical, que ara justament, esclata.

Una cançó pop amb una cuidada melodia i lletra que et transporta des de la primera nota a un viatge musical exquisit. La banda està encapçalada per l’Abril Pinyol i es va formar a Lleida el 2022. Cantant, músic, i també actriu, és l’autora d’unes cançons que defineixen com pop alternatiu, que tenen com a base les guitarres, però amb arranjaments molt cuidats que inclouen vents, corda i un protagonisme especial de les segones veus. Amb lletres introspectives en català i anglès.

A l’escenari, a l’Abril Pinyol a la veu, guitarra i ukelele, l’acompanyaran Miquel Allué (Eira) a les guitarres i Ramon Gallart al baix, responsables també dels arranjaments; Roger Mangues, a la bateria, i Xènia Pérez i Pau Samper, als vents.

- Publicitat -

Aquesta primera cançó és un avançament de l’àlbum que està confeccionant aquesta banda i que s’anomenarà “Catorze”.