Que Els Catarres publiquin nou single és sempre motiu de felicitat. Un dels grups del país que més èxits ha composat, sorprèn amb una cançó que evoca els seus inicis, però amb una producció totalment adaptada al so més actual. Un resum de 10 anys d’una sonoritat i unes melodies que ja formen part del cançoner català de tots els temps.

“COR” arriba transcrita en majúscules. No és cap casualitat. El grup vol posar tot l’èmfasi possible en la seva importància. Aquesta nova cançó convida a despendre’s de totes aquelles coses tòxiques, ja siguin barreres mentals auto-imposades o de caire social, i abraçar la gent que s’estima, tot plegat amb el ritme que marca el cor.

El motiu més recorrent de “COR” és la dualitat entre el creure i el no creure, tot explorant la possibilitat de confiar una mica menys en els conceptes com l’atzar, la religió, els diners o les xarxes socials que modelen la realitat, tenint més fe en un mateix i en les persones que formen part de l’entorn més proper. Quan es fa el que sigui, que es faci amb passió i il·lusió, sense mitges tintes, amb el cor donant-t’ho tot.

- Publicitat -

“COR” ha estat produïda per Els Catarres i David Rosell als estudis de Can Pardaler. Serveix per resumir 10 anys del grup a nivell sonor. La cançó comença amb l’energia i la instrumentació mínima que van marcar Postals: guitarra acústica, veus i un bombo marcant un tempo accelerat. Però quan arriba la tornada, es transforma gràcies a la incorporació de guitarres elèctriques i pinzellades electròniques, fins a l’explosió de la melodia dels sintetitzadors on abracen sense complexos el so més actual que ja havien explorat al seu darrer disc Diamants. Música i lletra es combinen entre sí per reforçar el que serà un nou èxit del grup, amb honestedat i sense massa artificis, amb l’estil catarra més clàssic, sincer i imparable.

Els Catarres van tornar a sorprendre tothom anunciant el que serà una gran festa, el colofó final a dos anys de celebracions dels seus 10 anys de carrera: La realització de quatre concerts consecutius a la Sala Apolo dedicats cadascun a un dels seus darrers quatre discos. Dimecres 22 de novembre dedicaran el concert al disc Postals, dijous 23 a Big Bang, divendres 24 a Tots els meus principis i dissabte 25 a Diamants. L’acollida ha estat tan bona que ja estan exhaurits el primer i el darrer concert i les altres dues dates ja hi estan a prop.

El vídeo que acompanya la sortida d’aquest nou single s’ha rodat a la masia Les Canes d’Aiguafreda i ha estat dirigit per Pol Aregall, amic personal del grup, que ja va col·laborar amb Els Catarres dirigint “Vull estar amb tu”, “Sota la llum del sol” i “La porta del cel”. Aquest nou clip serà una instantània d’una festa entre amics, una celebració de la vida amb la gent més propera del grup. Una nit d’estiu on tothom es deixa portar pel “COR”.