Després de formar part de diversos projectes com a cantant (A grup Vocal – Oh Happy day! ShindO, The Amy’s Soul…) El cantant santcugatenc Francesc Abril engega el seu projecte personal com a solista sota el nom de FRANC. Un projecte Indie pop amb elements de la música urbana i de la cançó d’autor.

Fins ara l’artista havia publicat dos senzills (STANDBY i THINGS), amb molt bona rebuda a les xarxes. També ha actuat en alguns dels festivals més destacats de la música catalana com el Festival Vincles o el Festival Petits Camaleons, i ha estat guardonat amb diversos premis, destacant la seva posició de finalista al Concurs Sona9 organitzat per l’Enderrock-Tv3. Fora de Catalunya, l’any 2021, va ser el guanyador del concurs de cantautores de La Fada Ignorant, a Andorra.

TANCO ELS ULLS, el seu primer disc en solitari, ha estat escrit i composat per l’artista i produït amb en Janbu (Jan Buixeda). Gravat als estudis D9, per Andre Nascimbeni (Grammy per La Bicicleta, Shakira) al disc hi col·laboren artistes com la Ven’nus (Cada cop que et veig), i productors com en HEREN (Disc de doble diamant, Nominació als Goya, Remix de Ay Mamá! – Rigoberta Bandini). TANCO ELS ULLS és un recull de cançons originals, un viatge emocional on hi trobem també un poema musicat d’en Miquel Martí i Pol, amb l’acompanyament a la guitarra del músic Marc Sambola. Mare, si fos mariner va ser escollida per Lluís Llach com a finalista al certamen Terra i Cultura 2022 com a peça inèdita.

- Publicitat -

La seva sonoritat atmosfèrica rica en textures i plena de detalls ha estat comparada per la premsa amb Bon Iver, James Blake, James Vincent Mcmorrow, Sade o Westerman. Totes aquestes influències donen forma a un camí que tracta de ser únic i personal que caracteritza i defineix l’artista.

TANCO ELS ULLS es troba ja a totes les plataformes digitals i es pot adquirir en format físic digipack des de la seva pàgina web o als principals perfils de les xarxes socials de l’artista.