El trio format per Daniel Alegret, Joan Enric Barceló i Ferran Piqué presenta unes noves cançons que fugen de la sobreproducció i fan una aposta per un joc de pocs elements.

Desmarcant-se un cop més d’etiquetes i estils, Els Amics de les Arts mostren una vegada més la seva capacitat de passejar-se per diferents gèneres musicals sense perdre el que els defineix. D’aquesta manera, presenten un disc volgudament polièdric amb noves cançons que porten títols com ‘La nit sembla que serà nostra’, ‘Citant Mercè Rodoreda’ o ‘Estimeu-me’, destinades a ocupar aviat un lloc privilegiat al costat d’altres grans himnes de la banda.

Segons els seus creadors, “Allà on volia” parla de la distància que hi ha entre el que som i el desig del que volem ser o el que volem que creguin que som. Escoltant les vuit cançons del disc, es fa un recorregut per vuit històries vitalistes, entre les quals podem trobar un antihomenatge a les xarxes socials, una nit de festa passats els trenta, una cançó d’amor i més d’una reflexió sobre la necessitat de mirar cara a cara a la contradicció per poder-se acceptar.

- Publicitat -

Al nou disc d’Els Amics de les Arts destaquen les col·laboracions d’artistes com Eva Amaral (‘La nit sembla que serà nostra’), Andrea Motis (‘Cada Cel’) o el pianista Marco Mezquida (‘Estimeu-me’).

‘Allà on volia’ es publica sota el segell Pistatxo Records. Després d’haver treballat amb les principals discogràfiques locals i multinacionals, el grup retorna als seus orígens cap a l’autogestió, realitzant la majoria dels seus videoclips ells mateixos, treballant les seves comunicacions amb el seu públic i XXSS sense intermediaris.

El nou disc de Els Amics de les Arts està produït i mesclat pel productor escocès Tony Doogan (Mogwai, Belle & Sebastian, Snow Patrol entre d’altres), tancant la trilogia formada pels últims tres treballs de la banda: Un estrany poder (2017); El senyal que esperaves (2020) i Allà on volia (2023). El màster ha anat a càrrec de Frank Arkwright (Blur, Arcade Fire, The Smiths…) als estudis Abbey Road de Londres.

Polifacètics i carismàtics, Els Amics de les Arts es troben en un gran moment de la seva carrera, en la qual estan posicionats com un dels grups més sòlids de la música en català i més estimats pel públic. Recentment han fet realitat el seu antic somni de fer un musical i han presentat amb gran èxit de crítica i públic ‘Pares Normals’, al Teatre Poliorama.

El grup preveu una destacada gira de concerts aquest estiu, que estan programats als principals festivals i sales del país. Els concerts de presentació del nou treball seran a Barcelona el 13 de maig de 2023 (Razzmatazz-Guitar BCN) i a Girona (Festival Strenes-Escales de la Catedral) el 6 de maig de 2023.