L’artista sabadellenca de vint-i-un anys Berta Clapés publica el seu primer EP “Songs From My Bedroom”, que consta de sis cançons originals en anglès. D’aquest hem pogut escoltar ja els primers singles, “Loving You” i “813 Days of Blue”, publicats recentment. Fins ara la seva trajectòria artística s’ha pogut seguir per les xarxes socials i el seu canal de YouTube, on penja cançons autoproduïdes i versions, com també en els directes que ha estat fent especialment per Sabadell.

El gènere amb el qual Berta Clapés es descriu és pop i “bedroom pop”, un estil que fa referència a les cançons creades o produïdes a l’habitació pròpia, i a vegades també als artistes independents, com és el seu cas. En el seu cas les cançons van ser gravades al home studio de Jordi Mateo, Green House Studios, i en una minúscula sala a sobre d’uns magatzems on van gravar la primera cançó, on amb prou feines cabien els dos, la bateria i les guitarres, i que Jordi va batejar com a Inmundo Studios. L’última cançó de l’EP, “The Ending of the World” és un tema acústic i íntim que van decidir gravar d’una presa al mig del Torrent de Colobrers, de manera que se senten els sorolls del bosc i els ocells.

Els temes de “Songs From My Bedroom” van del desamor, la ruptura d’una amistat, la nostàlgia, les relacions tòxiques, el dir-li a una persona que seràs allà amb ella sempre…

- Publicitat -

És un primer projecte on es barreja una visió més infantil amb una més madura, ja que al final aquestes cançons van ser escrites entre els seus 18 i 21 anys.

A banda de la producció de Jordi Mateo, “Songs From My Bedroom” també compta amb la col·laboració de la violoncel·lista Júlia Carrasco i Laura Díaz amb el piano a “Wisteria”.
L’EP es pot escoltar ja a totes les plataformes digitals, inclosos Spotify, iTunes, Instagram i TikTok, i al YouTube es trobaran els líric vídeos amb la traducció al català a la casella de la descripció.