En Guillem Bautista és un músic emergent de vint-i-quatre anys que porta en contacte amb la música des dels quatre anys. Recentment, ha iniciat el seu projecte musical llançant el seu primer àlbum titulat “NU”, a més de tres singles: “De lio en lio”, “Tot és radiant” i “La protagonista”.

L’artista ha volgut aprofitar l’entrada del nou any per començar-lo ben fort amb el llançament del seu segon àlbum, “Corrents”. Un disc format per cinc cançons, en les quals en Guillem el que busca no és córrer, sinó anar molt a poc a poc per, de mica en mica, fer que la seva música apel·li la sensibilitat dels seus oients, i pugui difondre tots els valors que desitja compartir. Valors que l’artista té molt clars: el catalanisme i la defensa de la cultura i llengua catalana, el feminisme i la valoració de l’art en qualsevol dels seus vessants.

La primera cançó de “Corrents” és Al matí surt un raig, una cançó molt casolana que parla sobre els sentiments efímers de les coses més quotidianes amb les quals, tothom hi pot connectar. Buscant les ombres és la segona cançó de l’àlbum i té un caràcter molt misteriós, parla d’experiències personals i té una sensibilitat única. La cançó que es troba en el mig del disc, la tercera de cinc, és instrumental i es titula Dus la sort dins. Amb això l’artista ha volgut posar la música al centre, donar-li la importància que té i trobar diverses textures dins aquesta.

- Publicitat -

El que no tinc és la quarta cançó de l’àlbum i fa referència a la tristesa i la necessitat de tenir allò que es vol, però no es pot. Finalment, la darrera cançó es titula Les balenes i parla sobre la calma, el mar i els moments tranquils, està inspirada en la gent que envolta a l’artista.

A part, cal destacar que l’artista compta amb una àmplia formació musical que ha estat clau per poder crear la seva música, ja que ell mateix compon, interpreta, grava, produeix, masteritza i distribueix les seves cançons.