Foto: Cecilia Coca

“Somnis per a tu i per a mi” és el segon disc del cantautor barceloní Biel Martí, un àlbum conceptual amb un estil pròxim al bluegrass. Aquest disc està concebut amb una finalitat concreta a l’hora de ser escoltat i escrit amb una ambició especial; fer viatjar a l’oient al llarg de la mitja hora que dura.

L’àlbum consta de vuit cançons que formen una sola història, la història de la Gessamí, una nena que ho passa malament a l’escola i troba refugi dins l’amistat que l’uneix al seu gos. Així doncs, l’àlbum pretén ser un viatge vital al llarg d’aquesta relació entre nena i animal, des que es troben per primer cop fins que anys després, amb la Gessamí ja a la universitat, s’han d’enfrontar a l’últim adéu.

A través d’una connexió tan innocent com és la d’un infant i un cadell, Biel Martí explora l’enamorament, la resiliència, la desesperança i la pèrdua de les relacions humanes. Musicalment, el músic barceloní abandona tot rastre de guitarres elèctriques i bateries i es centra en els instruments acústics, amb el violí de Clàudia García-Albea com a instrument melòdic principal, la guitarra acústica del mateix Biel Martí i el contrabaix de Jordi Blanes. Sara Uribe posa les segones veus a les tornades, donant un sentiment de comunitat i unió a la història de la Gessamí i el seu gos.

- Publicitat -

Així doncs, “Somnis per a tu i per a mi” és una experiència narrativa que s’aproxima als contes, i un disc per escoltar d’una sola tirada, de principi a fi.