9Zenit és el nou projecte dels germans Miquel i Quim Cubero en què dirigeixen la vista al cel, el mateix cel que marca la nostra pauta i el nostre dia a dia. Aquest lloc cap on dirigir la mirada per somiar amb prendre distància i escapar, aquell que marca tant la rutina d’ella que és la nit, per allunyar-nos de tot per unes hores, sigui al refugi que és casa nostra o ballant en una festa.

Amb la vista posada en aquest imaginari neix 9Zenit. Després d’acabar el seu antic projecte conjunt, Ojo de Buen Cubero, i del seu pas per formacions com Suu o La Plaga N11, entre d’altres, els germans de l’Hospitalet de Llobregat arrenquen un nou projecte de pop català, a camí entre la música dels seus cantautors referents, l’electrònica més recent i el rock, volent combinar tot això a les seves cançons, on conviden a sumar-se a aquest imaginari de lletres personals i introspectives.

“Diuen” es va crear en un moment de ràbia i d’impotència, per això aquesta força en el ritme i a la tornada. A l’hora de sentir que calia tornar a començar, combinat amb el sentir que un es tornaria a aixecar i ajuntant la referència de la música electrònica que començava a descobrir (The Weeknd, Moderat, Modeselektor) i la força de cançons com “When You Were Young” de The Killers o Two Door Cinema Club va sortir aquesta cançó, donant forces per seguir endavant malgrat caure. Potser en va la vida. Tot i això, al final la cançó va ser una manera de poder gestionar aquesta ràbia i s’ha convertit en un cant a estimar tot el que ha estat, el que tenim i el que ha de venir.

- Publicitat -