L’any 2007, en Ramon Garriga, membre fundacional tant dels extingits Tuesday Afternoon com dels CaboSanRoque, es dóna a conèixer com a Carles Carolina fent un primer concert al bar Sifò del raval barceloní. L’acompanya una banda amb la qual, dos anys més tard, enregistren “Ensaladilla” (Música Global – 2009).

El primer disc de Carles Carolina és molt ben acollit per la crítica i es participa en diversos festivals de la geografia catalana. Més tard, amb algunes baixes a la banda i amb ganes de buscar noves estratègies compositives, es tanca a l’estudi d’en Pepe Seguí (baixista des dels inicis de tot plegat) i tots dos enregistren el segon disc de Carles Carolina “Música de Mercat” (Música Global – 2011).

En la recerca continuada dels processos creatius comença, a principis de 2014, la construcció del nou horitzó de Carles Carolina. Les visites continuades a la masia del Pla de Manlleu, primer en format de duo guitarrístic i després en trio, i els dinars al Celler d’Aiguaviva van donant forma a “Èxode Ultralocal” (Música Global – 2015) que s’enregistra en directe i tal com raja, de la mà d’en Raul Cuevas, amb un quartet vigorós i energètic que fotografia de forma notable el moment vital que travessa el projecte.

- Publicitat -

És a partir de l’any 2017 que s’inicia l’actual etapa. Els assajos amb la New Old Boys Band (Jordi Garriga a la bateria, Néstor Gavilan als teclats i Pepe Seguí al baix) donen lloc a una nova col·lecció de cançons. Aquestes s’enregistren sota la producció del Marco Morgione als seus estudis Micromaltese durant la Setmana Santa del 2022.

El resultat són 8 cançons amb sonoritats de reminiscències dels anys setanta donant molta importància a cadascun dels membres de la banda on els baixos són profunds, les bateries molt cuidades, els teclats molt presents i les guitarres poderoses. Els textos passen a un segon pla malgrat mantenir la línia costumista, humorística i resignada dels anteriors treballs.