Foto: Sergio Escribano

Mater, com bé diuen els seus components, és “vent nou a l’escena catalana”. Un projecte musical nascut l’any 2020, que fusiona les sonoritats electròniques amb el folk-rock. El grup ha tret 2 àlbums conceptuals monotemàtics, organitzats en cinc capítols: “Lliures per poder ser” i “El cercle de la vida”.

Mater és una banda composta per 6 músics que han composat més de 20 temes propis, i en breus estrenaran el seu nou àlbum “Venim d’una terra”, on parlaran de 5 diferents èpoques de la història de Catalunya. També faran una gira de presentació, amb la col·laboració del cantant Jen Manzano.

L’àlbum “Lliures per poder ser”, que va ser estrenat el Gener del 2021, és una historia narrada sobre diverses situacions que reflexen les desigualtats socials del món contemporani, i que va estar fet amb l’objectiu de generar consciència, empatia i reflexió. En aquest àlbum, “Mater” parla del problema migratori arreu del món amb “El Far”, de la desigualtat de gènere amb “La reina”, de la homofòbia amb “La pomera”, els problemes econòmics que fan que hi hagi gent sense sostre, amb “Veïns”, i amb la soledat de la gent gran amb “Vells Bells”.

- Publicitat -

El seu segon àlbum d’estudi el van titular “El cercle de la vida”, i va ser estrenat a l’Abril del 2022. Aquest parla de totes les etapes del llarg de la vida, des del naixement fins la mort, passant per les etapes de l’adolescència i curiositat. El que pretenen amb aquest àlbum es deixar enrere tabús com ara el sexe i la mort. “Arribar on ets” és la primera cançó, que parla de l’amor platònic. Amb “Touché”, volen explicar als infants com arriben al món a través de les seves preguntes, fent ironia de les històries que els adults solen explicar. “Imagina” és un himne de la infantesa. Amb aquest tema electrònic i amb la seva lletra nostàlgica, volen que els oients facin un viatge en el temps i tornin a la seva joventut, quan no hi havien problemes ni responsabilitats. “Arrels de colors” és el títol del tercer tema, que parla de formar una família o comprar una casa, amb la metàfora de plantar un arbre i fonar forma a les seves arrels. L’última cançó, “Somriu”, pretén trencar tabús entorn la mort i el moment en que tot s’acaba, i és un duet amb la cantant Aina Palà, amb qui canten aquest tema que ens pot fer caure una llàgrima quan l’escoltem.

Finalment, “Venim d’una terra”, àlbum que s’estrenarà aquesta tardor del 2022, parla de la història de Catalunya, desde Guifré el Pilós fins la repressió de la monarquia actual. Es tracta d’un àlbum conceptual amb una tendència més rockera. “Senyal reial” explica la llegenda de Guifré el Pilós, i la guerra en que va quedar ferit de mort. “Corpus de sang” parla del conflicte bèlic del 1640, que va desembocar en la guerra dels Segadors. “Riu de desitjos” va sobre la batalla de l’Ebre, on van morir més de 120.000 persones. “Grisos” és el quart tema de l’àlbum, i és una denúncia a la repressió franquista, i finalment “Nou Jardí”, que parla sobre la monarquia i es qüestiona el paper actual d’aquesta.