Seguint l’esperit de l’aclamat “I Drink Wine” d’Adele, on la polièdrica artista britànica parla de les relacions humanes i la realitat habitual d’evadir-nos dels problemes amb una copa de vi, el jove artista barceloní ARNAU aprofundeix en un tema tabú i delicat per fer una reflexió dura i punyent. El consum freqüent d’alcohol s’ha instal·lat com a via d’escapament d’una societat tocada i sovint rendida, sense forces. La normalització social vers aquest aparent bàlsam que ofega les penes amaga una realitat aclaparadora. Lluny de ser una cura, l’excés desmesurat de l’alcohol és una qüestió social i de salut de grans dimensions.

L’ARNAU, en aquesta cançó diu que no pot ni somriure. Ni tan sols fer front als obstacles de la vida. Així que segueix l’exemple social d’evadir-se amb una copa entre amics. La ressaca li impedeix avançar, magnificant cada vegada més els problemes. Trobant-se al mig de la joventut, el que molts adjudicarien com a la millor etapa vital, emergeix una lluita interna col·lectiva entre la justificació del ‘tot va bé’, així com l’encobriment del consum d’alcohol per fugir de la realitat.

Lluny de pretensions educatives i dogmàtiques, ARNAU visibilitza un assumpte delicat que inunda el dia a dia de moltes persones incapaces de dissociar l’alcohol del seu modus vivendi. Alcohol entès com a cura; com a via d’escapament a qüestions que ens consumeixen cada dia. Així com un element de pressió social el qual et pot abocar a un pou de difícil sortida.

- Publicitat -

A “Percent“, ARNAU mostra la seva cara més funk. Sense fugir de la seva essència que abraça el Pop refinat, ha arribat el moment d’explorar noves sonoritats més ballables, amb tempos més accelerats i tornades trepidants en un tall que traspua un positivisme sarcàstic tot i la cruesa de la seva lletra.