El Diluvi arriba amb el seu nou disc, “Present“, un cinquè àlbum que proposa 14 temes lluminosos i vitals i que suposa un salt endavant en la sonoritat de la banda, renovada sense perdre la seva essència.

La metamorfosi és la paraula clau d’un nou treball on s’ha cuidat cada aspecte de la producció per desvetllar una banda que creix en el vessant musical mentre manté la coherència estilística i estètica. La gira de presentació de Present començarà el 12 de febrer a Barcelona i continuarà a Sagunt, Torrent i Teulada-Moraira.

“Paraules silenciades” va ser el primer senzill de Present en donar-se a conèixer i el punt de partida d’un disc que reprèn els sons tradicionals amb temes com “Quin fandango!”, però que també juga amb el rock a “Flying to the moon”, el r&b a “Foguera”, el reggae a “Costa Blanca 1993” i els ritmes llatins a “Foc i gel” i amb la bachata de “Si puc (només si tu vols)”. A més, El Diluvi s’ha envoltat a Present de col·laboracions que sumen veus, experiències i afectes i nodreixen cada tema amb tocs especials: Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Hilari Alonso, The Dance Crashers, Mireia Vives, Auxili, Smoking Souls i Buhos són els artistes que han contribuït a fer del disc dels alacantins una peça cooperativa amb influències molt diverses. Per completar les aportacions d’altres músics, les percussions del disc han anat a càrrec de Joan Palà, un dels percussionistes de Txarango.

- Publicitat -

Present ha estat enregistrat als estudis Can Pardaler d’Artés, amb producció de David Rosell i màster de CHC Mastering. Per aquesta producció, El Diluvi ha comptat amb la direcció d’art de Mònica Llop, el disseny gràfic de Jana Borja i la fotografia d’Andreu Gómez Furió. L’estilisme de les sessions fotogràfiques s’ha realitzat amb peces de Reflash, marca valenciana de roba de segona mà reutilitzada i transformada. Els vídeos que acompanyen a cada cançó, enregistrats amb les cançons en directe i càmera fixa, han anat a càrrec de Mario Sancho, excepte el de “Paraules silenciades”, que és de Futuro Studio.