Després de prop de 3 anys de silenci Els Catarres s’han reactivat aquest 25 de novembre amb l’estrena de ‘Diamants‘ la carta de presentació del nou disc del grup d’Aiguafreda, que s’espera per la primavera del 2022.

Un retorn molt esperat que marca un canvi artístic i conceptual a la seva música. La cançó va néixer durant el confinament d’una petita llavor musical de l’Èric Vergès. La lletra va anar evolucionant amb les aportacions dels tres Catarres, que van aportar textos i idees. Com el fragment recitat d’en Jan Riera, escrit el dia que va néixer la seva filla.

Musicalment parlant, Els Catarres han tingut temps per investigar. “Diamants” brilla especialment gràcies als sintetitzadors i a les atmosferes que han creat juntament a la producció de David Rossell i les mescles de Roger Bosch. El resultat és una cançó èpica, amb una gran melodia i una tornada coral potentíssima on hi destaca la veu de la Roser Cruells armonitzada amb la veu principal, essència de la sonoritat catarra.

- Publicitat -

La paraula “Diamant” ha resultat un concepte tan potent, que finalment Els Catarres han decidit transformar-la també en el títol del seu nou treball, el cinquè de la seva carrera, que veurà la llum a principis de l’any vinent. Els “diamants als ulls” que canta el grup d’Aiguafreda simbolitzen les coses senzilles, com les mirades vidrioses carregades de sentiments. La vida ens va explicant de mica en mica, que les coses senzilles, sense valor material aparent, solen ser les més precioses. I aquest concepte abraça a la perfecció la idea essencial de les noves cançons. Parlen de la muntanya russa emocional que suposa el fet de viure.

Un clip al País Valencià:

El clip de “Diamants” és obra del realitzador valencià Pau Berga i de la productora també valenciana, Crema. L’obra recrea un món real i sobri representat amb el color blanc, que conviu amb moments d’abstracció carregats de color. Com a la cançó, les imatges evoquen un món de colors, d’emocions i altres moments que tenen molt valor, però que no són materials.

La presentació tindrà lloc al Cruïlla de Primavera el dia 22 d’abril al Sant Jordi Club de Barcelona.