La cobla més despreocupada de Catalunya és Biflats! Una cobla creada l’any 2015 a Blanes (Girona) i que trenca motlles, una cobla gamberra que vol acostar aquesta sonoritat a les noves generacions i exportar-la a l’exterior. Amb aquesta premissa, el compositor Xavi Pendón i el lletrista Edgar Massegú (Pulpopop) han creat Biflats. Un projecte que ha unit 23 músics de formacions tan diverses com grups de rock català com Els Pets, Sau, Pulpopop i Germà Negre; un gran nombre de cobles o orquestres de Catalunya com ara La Principal de la Bisbal, l’Orquestra Gira-sol o l’Orquestra Internacional Costa Brava i també de grups d’arrel tradicional com Tururut Bonaigua. Amb aquesta combinació explosiva surt un espectacle amb so de cobla que pretén fer ballar a tothom!

Després de l’èxit del seu primer àlbum ‘Catalan Fanfare!’ (2017), Biflats va presentar ‘HUMMUSMAN’, un espectacle amb 14 músics bojos en escena i una gran dosis de teatralitat, dirigit pel prestigiós dramaturg Martí Torras. Ara, ja estan a punt de presentar el seu tercer treball: ‘Fanfarrona!’, gravat a Soundclub de Salt mentre els músics surfejaven la tercera i la quarta onada. El disc disposa de 14 cançons, la majoria cantades en un català juganer, i d’altres en castellà o anglès. Això sí, una cosa que les uneix a totes és que cadascuna d’elles conviden a ballar i tenen en comú una sonoritat World Music. També, s’hi amaga un missatge d’amor cap al medi ambient i la preservació dels espais naturals; com són la reivindicació del cabal fluvial a ‘La Rumba del Ter’, la preservació de la costa a ‘Pixapins’ o la protecció dels oceans a ‘Buscant o Trobant Petroli’. I és que Blanes és l’epicentre creatiu dels Biflats, i el “peix salat” els toca de prop, per això, a part d’algunes olors d’actualitat urbana, balcàniques o sefardites, hi són més que presents! Un disc on hi ha col·laborat Zinkman, la veu de La Dinamo, o el guitarrista Marcel Torres.

Havent actuat als principals festivals i festes majors de Catalunya, amb ‘Fanfarrona!’ es proposen que la bacanal Biflàstica sigui una cita obligada d’aquest estiu.
Després de posicionar els seus anteriors discos en llistes d’emissores de World Music d’arreu del món, volen continuar ensenyant les particularitats del so de la cobla ‘made in Catalonia’, que aquest any incorpora la rumba catalana, genuïna i única, o la gosadia d’introduir el tible a la cançó més pop del disc.

- Publicitat -