Barba Corsini, el projecte format pel poeta Eduard Escoffet i el multiinstrumentista Pope, publica avui el seu disc de debut ‘Un nou incendi’, que apareix en vinil i digital.

Barba Corsini és un grup de música electrònica amb influències del dub, la poesia sonora, el collage i el noise. Creat el 2017, des de llavors es troben immersos en la recerca d’un llenguatge propi a mig camí entre el pop i l’experimentació. Després d’editar un cassette i un EP, ara presenten el seu primer àlbum ‘Un nou incendi’, gravat i produït al seu estudi del Clot.

El vinil apareix en una edició limitada de 270 còpies, amb art de l’estudi Todojunto, que consisteix en un gran pòster plegat a mà que fa de funda, i on, un cop desplegat, s’hi pot llegir un text que resumeix la idea central del disc. Ja es pot aconseguir aquí.

- Publicitat -

En els deu temes que componen el disc apareixen trompetes reverberants i greus contundents acompanyats de textos que parlen sobre dies que no van existir o els nous models econòmics, així com infinites capes de veu i ritmes imparables. Tot i que formen un conjunt homogeni, cada pista apunta a mons musicals diferents: de l’spoken word a Laurie Anderson, de Lee Scratch Perry a la música industrial, de GAS al text-sound, de Planningtorock a Dan Deacon, passant per Darkstar, Ghédalia Tazartès i també Macromassa: el tema final del disc és un homenatge a Víctor Nubla a través d’un relat de novel·la negra.

‘Un nou incendi’ bascula entre les ferides del sistema capitalista i les ferides de l’amor: tot allò que tensa els nostres cossos cada dia, en definitiva. Un disc per fer ballar cames i neurones.