El febrer de 2011 es publicava el primer disc de cançons de Pol Cruells, “Passeu, passeu…” després d’anys de tocar el baix elèctric en diverses formacions. L’atzar va afavorir que Els Amics de les Arts convidessin Pol Cruells a presentar aquell disc com a teloner al concert de final de la gira del seu “Bed & Breakfast”, al Palau de la Música.

Les cançons incloses en aquell primer disc, però, s’allunyen del folk mediterrani actual de Pol Cruells; de fet, reflectien les seves influències primerenques: Neil Young, The Eagles, The Creedence Clearwater Revival… una mescla de folk, bluegrass i country que van ubicar el disc clarament en l’estètica del gènere “Americana”.

Tres discs de llarga durada després —Casa i vent (2013), Astronauta de terrat (2015), i Fanzín (2019)— l’univers musical de Pol Cruells és resultat d’una personal fusió entre el folk mediterrani i l’anglosaxó, amb unes cançons que orbiten prop del pop però que apunten a la world music.

- Publicitat -

Per Pol Cruells, la millor manera de celebrar aquests 10 anys de trajectòria ha estat enregistrar un medley amb els fragments més reconeixibles d’aquell disc, comptant amb la seva banda habitual i alguns dels músics que havien participat en la gravació del 2011. Malgrat les restriccions derivades de la pandèmia actual, la música sempre s’obre camí, i les col·laboracions musicals han trobat noves vies.

Aleix Garriga, Carles Belda, Dani Alegret, Xavier Castanys, Albert Carbonell i Ramon Aragall participen en aquest medley que es va enregistrar el passat mes de gener a 8 Bits Estudi de Sabadell per Edu González i que compta amb un videoclip realitzat per Nando Caballero, de La Produktiva Films.