Dos anys més tard del seu primer disc, Lildami presenta el seu segon llarga durada, Viatge en espiral. Un disc conceptual sobre la vida entesa des d’una visió tridimensional. “Si veus la vida com un cercle infinit que sempre et retorna al mateix punt, canvia el punt de vista: Si la mires en 3D veuràs que aquest cercle és en realitat un espiral, que gairebé mai et retorna al punt de partida, encara que ho sembli”. Al cap i a la fi, Dami ens presenta un disc sobre la vida, l’amor i el desamor. Un concepte ben contraposat al treball anterior, que estava més aviat centrat en la mort.

Viatge en espiral compta amb la producció de Sr. Chen a deu de les dotze cançons i del productor Pau Romero a “Provença” i “Ramiro”, a més a més, també hi ha les col·laboracions d’Albert Pla, La Casa Azul, Marta Mas (@leentrelineas) o Mi Amargo i del propi Sr. Chen i de l’Emotional G, que també l’acompanyen en directe. Aquest és un àlbum ple de contrasts on cap cançó sona com l’anterior i on Lildami és més protagonista que mai.

Lildami s’ha convertit en la cara visible de la música urbana catalana. Ja no l’avalen únicament les xifres que aconsegueix a Youtube, on va començar a donar-se a conèixer, sinó que des de la publicació del seu primer treball, Flors mentre visqui (Halley Records, 2019), on hi col·laboraven des de Dorian a Oques Grasses passant per Suu o Manel, ha passejat per escenaris de tot el país, ha encapçalat el cartell de festivals, ha col·laborat amb Santi Balmes de Love of Lesbian, amb Miki Núñez, amb Buhos i amb companys d’escena com Flashy Ice Cream, 31 Fam, Pawn Gang o Lil Moss. També ha creat Maleducats, el primer Festival Internacional de Música Urbana a la seva Terrassa natal -16 i 17 de juliol-, ha guanyat el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català i, dos anys consecutius, el Premi Enderrock a Millor Disc de hip-hop i músiques urbanes.

- Publicitat -