La Fundació Barcelona Music Lab anuncia el llançament de l’Energy Challenge 2024, un programa d’innovació oberta que té com a objectiu trobar solucions tecnològiques per impulsar la transició energètica en els festivals de música de Catalunya.

Dirigit a startups de tot Europa, l’Energy Challenge ofereix una plataforma única per desenvolupar tecnologies sostenibles, col·laborar amb grans esdeveniments i accelerar la seva implementació en el sector musical.

El programa s’enfoca en tres grans reptes energètics: la monitorització i l’optimització del consum d’energia, la integració d’energies renovables i la sensibilització de participants, artistes i proveïdors. Les 8 startups seleccionades tindran l’oportunitat de testar les seves solucions col·laborant amb els promotors i organitzadors de festivals i concerts com The Project, Ítaca Cultura i Acció a l’Empordà i Cruïlla Festival i amb partners com Fira de Barcelona i B:SM (Barcelona de Serveis Municipals).

- Publicitat -

“Aquest és un moment clau per la indústria musical, que ha de liderar la transició cap a pràctiques més sostenibles. L’Energy Challenge permet a les startups innovadores connectar amb esdeveniments de gran impacte i desenvolupar solucions que marcaran la diferència en la reducció del consum energètic dels festivals”, destaca Miquel Curanta, director de la Fundació Barcelona Music Lab.

Les startups participants gaudiran de mentoratge, formació i la possibilitat de fer networking amb experts de la indústria musical i de la sostenibilitat. A més, tindran la possibilitat de participar en un Pitch Day al febrer de 2025, on podran presentar les seves propostes davant un jurat de professionals i optar a implementar un projecte pilot durant els festivals de 2025.

L’Energy Challenge 2024 està organitzat per la fundació Barcelona Music Lab amb el suport de L’institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i en col·laboració amb Impact Hub Barcelona.

El programa compta amb el suport científic-industrial de Eurecat i la Càtedra ENIA Siemens Energy AI Chair. Energy Sustainability for a Decarbonized Society 5.0 per a traslladar el coneixement industrial a la implementació de les solucions en un entorn urbà.

La convocatòria del programa estarà oberta des del 17 d’octubre fins al 24 de novembre. Per a més informació i inscripcions, visiteu:

Energy Challenge 2024