Èpic Solete dels The Tyets s’endú el Disc Català de l’Any als premis que organitza des de fa més de 40 anys Ràdio 4, i que històricament han rebut artistes com Lluís Llach, Joan Manel Serrat, Quimi Portet, Sau, Marina Rossell, La Trinca, Antònia Font, Núria Feliu o Els Amics de Les Arts entre tants d’altres.

Amb temes que formen part de l’imaginari de tot el país com “Coti x Coti”, “Olivia” o “Bailoteo”, Èpic Solete ha batut tots els rècords i acumula més de 77 milions d’escoltes només a Spotify. A dia d’avui, i prop d’1 any i mig després de la seva publicació, Èpic Solete segueix al TOP 3 dels discos més escoltats de Catalunya. Amb la sortida del disc, The Tyets van ser el primer grup català que canta íntegrament en la seva llengua a superar el milió d’oients mensuals a Spotify, arribant a més de 1.300.000 oients únics a la plataforma i entrant al podi dels discos i cançons més virals de tot l’Estat Espanyol.

El fenomen The Tyets ha fet que Èpic Solete hagi rebut molt reconeixement però el més gran és el de la gent, que ha convertit aquest disc en un disc etern que ja ha marcat una etapa vital de moltes persones.

- Publicitat -

El premi l’ha anunciat aquest matí Joan Arenyes, director del programa Catalunya Exprés de l’emissora i ho ha fet al programa Cafè d’Idees, emès per La 2 i presentat per Gemma Nierga. Els vots del públic i del jurat musical seleccionat, l’han fet el guanyador d’enguany.

The Tyets rebrà el guardó el proper dia 5 de juliol a l’Antiga Fàbrica Damm en un esdeveniment obert al públic on cantaran alguns temes i celebraran el premi amb els seus seguidors. A més, per arrodonir la vesprada, completaran el cartell de la festa dani6ix & IZZKID que obriran la nit.