El Tingladu, el festival organitzat per l’associació cultural Can Pistraus, arriba enguany a les setze edicions programant més d’una vintena d’artistes els dies 25, 26 i 27 de juliol. Com cada any, la música en català serà la principal protagonista del festival. Pels escenaris del Parc de la Torre d’Enveja de Vilanova i la Geltrú hi passaran alguns dels principals grups en català del moment, com The Tyets, Figa Flawas, Ginestà, Maria Hein, Adala, Xavi Sarrià o Crim. També hi haurà espai per a propostes internacionals, com Iseo & Dodosound i Zetak, d’Euskal Herria; o Fillas de Cassandra, de Galiza. El cartell el completen artistes consolidats com Fetus, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Valtònyc i Miquel del Roig; i noves propostes emergents com Les Testarudes, Lal’ba, Genna, Ariox, Maria Jacobs, Enoch DMK, DJ Trapella i DJ Hochi. Les entrades ja estan a la venda a la web eltingladu.cat i tenen un preu de 6 euros per dia i 15 euros l’abonament dels tres dies.

Un dels moments més esperats del festival serà l’actuació de Valtònyc. El Tingladu ha donat suport al raper represaliat posant-lo simbòlicament al cartell des de que va marxar a l’exili, pagant-li un catxet solidari i organitzant una edició especial del festival a Brussel·les l’any 2019. Valtònyc oferirà a El Tingladu la seva primera actuació després que hagi prescrit la pena de presó per la qual va ser condemnat.

El Tingladu, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar

Davant de l’ofensiva espanyolista en diferents punts dels Països Catalans, enguany el festival vol redoblar el seu compromís amb la llengua donant un euro de cada entrada a organitzacions que treballen pel foment del català arreu dels Països Catalans. Les organitzacions que rebran aquesta aportació solidària són Escola Valenciana, Joves de Mallorca per la Llengua, El Rodal (Catalunya Nord) i Plataforma per la Llengua.

- Publicitat -

Segon escenari sense solapament de grups

Finalment, una de les novetats de l’edició d’aquest any serà la incorporació d’un segon escenari. Aquest nou espai serà on tocaran els primers grups de cada jornada, oferint un major confort i un espai més recollit tant als grups com al públic assistent. Malgrat que hi hagi dos escenaris, en cap moment se solaparan dos artistes durant el festival.

EL TINGLADU I LA SOTANA S’UNEIXEN EN UNA FESTA DE COMÈDIA I MÚSICA A VILANOVA I LA GELTRÚ

El proper dissabte 15 de juny se celebrarà a Vilanova i la Geltrú la festa anual de La Sotana, de la mà del Tingladu. La celebració tindrà lloc a la Plaça del Port a partir de les 18:00h de la tarda.

L’acte se centrarà en la comèdia en català i serà presentat i conduït per la vilanovina Gemma Ortís. La primera actuació anirà a càrrec de la humorista Charlie Pee, seguida de Marc Sarrats, que presentarà el seu nou espectacle “Vaques Flaques”. El plat fort de la jornada serà sens dubte l’actuació de La Sotana, el podcast del moment format per Magí Garcia, Joel Díaz, Manel Vidal, Andreu Juanola i Enric Gusó. El fi de festa anirà a càrrec de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, un clàssic del Tingladu que es retrobarà amb el seu públic fidel.

Les entrades ja es poden adquirir a www.eltingladu.cat amb un descompte per a socis i sòcies de Can Pistraus i per un grup de patreons de La Sotana.