Foto: Gaspar Morer

Els osonencs  Oques Grasses estrenaran el seu esperat nou disc, que els tornarà a transformar en un dels grans grups d’aquesta temporada en un nou escenari, el Palau de Fires de Girona. Guillem Gisbert, el cantant de Manel, presentarà el seu esperat nou disc amb un doble concert a les escales de la catedral. El mateix escenari majestuós on també faran un doble concert The Tyets, el grup que lidera la nova escena musical catalana, per a presentar-hi el seu nou espectacle. Una altra de les sorpreses d’aquesta dotzena edició és el retorn dalt dels escenaris de la cantant Russian Red, una de les figures més fascinants i sorprenents que ha tingut l’escena indie estatal. Després d’anys sense publicar disc ni fer gires, torna als escenaris per presentar a comarques gironines les cançons d’un nou minielepé cantades per primera vegada en castellà.

També es podrà viure el nou espectacle de la cantant, compositora i productora Julieta a L’Auditori, que arribarà a Girona consagrada com una de les artistes pop catalanes amb més projecció arreu de l’estat. Els Amics de les Arts publicaran nou disc al març. Es titularà Les paraules que triem no dir, serà el setè de la seva carrera i el presentaran amb un doble concert al Teatre Municipal. Figa Flawas, cridats a ser un dels grans grups del 2024, presentaran el seu segon disc LA CALÇOTADA a La Mirona.

Blaumut presentaran per primera vegada en directe el nou disc que publiquen a la primavera a l’escenari icònic de les Escales de la Catedral. Gossos, un dels grans grups de la generació del pop-rock en català, celebra 30 anys de carrera i una gira de comiat a L’Auditori. La Ludwig Band presentarà el disc Gràcies per venir  a l’icònic escenari de les Escales de la Catedral, una gesta que arriba després d’haver guanyat el Premi Talent Gironí. El Kanka, un dels cantautors de nova generació amb més seguidors i prestigi de l’escena estatal presentarà el seu espectacle de grans èxits en format acústic a L’Auditori.

- Publicitat -

Els madrilenys  Sidecars  presentaran “MODO AVIÓN Teatro Tour”. Un grup amb 18 anys de trajectòria, rockers per excel·lència, i on per primera vegada s’atreveixen a un espectacle de teatre.  Quimi Portet celebrarà al Teatre Municipal els seus 25 anys de carrera dalt de l’escenari amb l’espectacle “Si plou, ho farem al Festival Strenes”. Al llarg d’aquests anys, el vigatà ha publicat deu àlbums d’estudi que han suposat una important aportació a la música en català sempre amb un univers propi on el rock’n’roll es transforma en vehicle de pensament, dinamo d’ironia i corretja de transmissió d’allò que Dylan va convertir en alta literatura.

Finalment, els sabadellencs  31FAM interpretaran en directe a La Mirona el seu darrer disc, x si ens veiem en una altra vida, publicat a mitjan octubre amb un nou espectacle que incorpora cos de ball, músics en viu i efectes lumínics.

El cantautor mallorquí  Joan Miquel Oliver  portarà dalt de l’escenari del Teatre Municipal les cançons del seu setè LP en solitari, Electronic Devices, publicat a principis d’octubre, acompanyat d’un quartet que incorpora per primera vegada un baix, el de la baixista Stefi Lusini, que també col·labora al darrer treball. Ginestà mostraran per primera vegada en directe al Teatre Municipal les cançons del seu quart treball, Vidameva, que es publica a principis de febrer i que compta amb cançons ja publicades com “De tot el món” o “Em bategues”.

El cantautor flamenc de Jerez de la Frontera  Raule, presentarà nou disc a La Mirona. Lildami & Big Friends presentarà al Teatre Municipal un nou espectacle amb banda. Els valencians  La Fúmiga actuaran a La Mirona per a presentar-hi les cançons del seu tercer disc.  Les  Roba Estesa  celebren deu anys de trajectòria amb la publicació del seu quart disc, del que ja han sonat cançons de sonoritat pop urbà “LNTMNT”, “Stikinlova” o “EL <3 A 1K”. El presentaran a La Mirona.

El grup de música urbana de Sabadell Flashy Ice Cream, un dels grups pioners d’aquest gènere, demostraran que estan en forma amb la presentació d’algunes de les cançons del seu nou disc, que estarà dividit en quatre volums que aniran publicant al llarg de l’any. Un dels altres discos que sonaran per primera vegada en directe a l’Strenes serà el setè de Xarim Aresté, que publicarà al març i presentarà al Teatre Municipal. Després de passar una temporada lluny dels escenaris, la cantautora. Pèl de Gall, una de les bandes de referència de l’escena pop-rock balear, que presentaran a La Mirona les cançons del seu nou disc, que veurà la llum a la primavera.

Mama Dousha
, l’autor del superèxit “Rikiti”, presentarà les cançons del seu EP Segur que m’equivoco. La cantant de Felanitx i veïna de Barcelona, Maria Hein estrenarà en directe les cançons del disc Tot allò que no sap ningú. Paula Valls estrenarà Començar de nou, el seu tercer disc, el primer que publica en català. Una col·lecció de cançons íntimes que celebra les imperfeccions i denuncia una societat que no es permet defallir mai. Per altra banda. Per altra banda, Jim, la flamant guanyadora de la segona edició d’Eufòria, farà el seu primer concert a comarques gironines a L’Auditori per presentar algunes cançons pròpies que combinarà amb les millors actuacions del programa. Roger Padrós, que torna de la seva aventura al Benidorm Fest amb la motxilla plena d’experiència i cançons noves presentarà el seu nou treball d’estudi.

Dani6ix & Izzkid, un dels fenòmens més emergents de la música urbana catalana, que presentaran en directe les cançons del seu disc  Stem vius!  Els osonencs  Pelat i Pelut  presentaran en concert les cançons del seu darrer disc, Termomix. El grup de pop animat Classe B  de Torroella de Montgrí actuaran a La Mirona per presentar les seves cançons de pop urbà, i l’artista de música urbana de Fornells de la Selva,  Fortuu, presentarà la seva proposta de música urbana com un dels artistes gironins del gènere amb més projecció.

Cloe, que ha sorprès al panorama amb tan sols mitja dotzena de cançons publicades, farà les delícies del públic de l’Estació Jove igual que la gironina  Jost Jou  i el seu pop electrònic. L’Strenes també ha apostat per la cantant de pop urbà i tiktoker gironina  Juls  i els garrotxins  Santa Mandra, que portaran el seu rock elèctric en català després de l’èxit del seu primer disc,  El cap a la lluna. Finalment, Bivac, una banda formada per deu joves disposats a donar-ho tot dalt de l’escenari presentaran el seu primer disc, que veurà la llum aquesta primavera.