A punt d’arribar als sis anys des de la publicació del seu darrer disc fins al dia d’avui, “Fills de les estrelles” (Música Global, 2018), el quartet contemporani Obeses anuncia la publicació d’un nou disc d’estudi previst per l’any 2024.

Per ara només han revelat la data de presentació en directe d’aquest treball, que serà el 29 de juny de l’any vinent a la sala Paral·lel 62 de Barcelona i pel qual les entrades ja estan a la venda. Es tractarà del seu sisè disc d’estudi, que se sumarà als altres cinc del grup i a “El ressorgiment de l’Atlàntida” (Música Global, 2021), l’enregistrament del concert que Obeses va oferir al costat de la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses al Teatre L’Atlàntida de Vic l’any 2020.

L’anunci d’aquesta nova música acaba amb un període d’incertesa atès que l’espera s’ha prolongat molt més enllà del que seria desitjable, no només pels seguidors, sinó també pel mateix grup. Durant aquest temps la banda ha travessat alts i baixos ben diversos. La pandèmia va estroncar la gran gira prevista amb el seu projecte en directe amb la Cobla Berga Jove, el compositor de la banda, Arnau Tordera I, va estar dedicat a la creació de l’exitosa òpera La Gata perduda, estrenada al Gran Teatre del Liceu i que va emportar-se el premi MAX’23 a millor espectacle musical i, malauradament, el novembre passat el representant d’Obeses des de l’inici del projecte, Sente Fontestad, va morir commocionant tot el sector musical. Amb tot, el quartet reafirma el seu compromís indiscutible amb la música i la seva voluntat de continuar excel·lint en aquesta disciplina.

- Publicitat -

L’any vinent la banda celebrarà els seus catorze anys sobre els escenaris amb una carrera que s’ha anat solidificant disc rere disc i concert rere concert i que ha anat convertint Obeses en un projecte tant singular com essencial en la història de la música catalana.