Avui el Vida suma a la part alta del cartell del seu 10è aniversari l’australià Vance Joy, autor de la reconegudíssima cançó “Riptide” i del seu himne d’amor a Catalunya, “Catalonia”. El cantautor, que és al rànquing 248 de més escoltats a Spotify, tot just ha acabat la gira del seu últim disc i no tenia previst girar al 2024, però no s’ha volgut perdre l’aniversari del Vida i hi farà un dels pocs concerts del pròxim any a Europa.

Aquestes últimes setmanes, el Vida ha anat anunciant, d’un en un, diversos artistes a través del seu canal de difusió V4M (twitch.tv/vidafestival) amb la voluntat de donar a cada proposta programada la importància que mereix. Així doncs, darrerament el festival ha sumat artistes delicatessen internacionals com la sud-africana Alice Phoebe Lou, que té un talent descomunal per narrar musicalment l’essència de les seves experiències; el californià TY Segall, que omplirà de rock el recinte de La masia d’en Cabanyes amb el seu so vertebrat en guitarres i harmonies vocals; la prometedora banda britànica d’indie-electro Lime Garden, que ha publicat senzills i girat ininterrompudament des de la seva irrupció al 2021; l’artista francesa emergent de veu vellutada Crystal Murray, que revolucionarà el festival amb el seu so únic que es mou per estils com el soul, el house i el techno; els britànics Cucamaras, un quartet emergent d’indie post-punk que ja ha aconseguit fer-se lloc a la llista NME 100 d’aquest any gràcies a dos EPs que els han portat a girar arreu d’Europa, i Dolores Forever, un duet emergent de Londres que portarà al festival el seu indie pop expertament elaborat que reflexiona sobre la complexitat de les relacions humanes.

- Publicitat -

El Vida també acollirà la nova revelació de la música urbana Ralphie Choo, que ha sorprès a tothom experimentant i fusionant efectes sonors i gèneres musicals que van des del flamenc fins al rap; el guitarrista flamenc Yerai Cortés que presentarà el seu primer disc al Vida. Tot i la seva joventut, ja ha treballat amb artistes com C. Tangana, Alejandro Sanz, Farruquito o Rocío Molina. Finalment, el festival també comptarà amb artistes d’aquí com Ferran Palau, un dels artistes i productors més reconeguts de l’escena catalana, que portarà el seu univers propi al Vida gràcies a les cançons del seu nou disc, que es publicarà al 2024; Julieta, la diva pop del moment, que repassarà les seves cançons més emblemàtiques així com totes les cançons del seu darrer treball 5AM; el geni Xarim Aresté, que preestrenarà el seu pròxim disc al Vida acompanyat d’una de les bandes més solvents i expressives del panorama; el barceloní BOYE, que és un dels artistes més sorprenents del moment gràcies a la seva barreja de hip-hop, funk o electrònica amb un desvergonyiment que frega la insolència i la maresmenca Meritxell Neddermann, que gira internacionalment com a pianista de Jorge Drexler, que presentarà al Vida el seu segon disc Suelta.

Tots aquests artistes se sumen als ja anunciats James Blake, Guillem Gisbert, Alizzz, Standstill, CANNONS, Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, La Ludwig Band, pablopablo, Adiós Amores i Mar Pujol. En total, una vintena d’artistes que són les primeres confirmacions del desè aniversari del Vida, que se celebrarà del 4 al 6 de juliol a l’excepcional recinte de La Masia d’en Cabanyes a Vilanova i la Geltrú.