A inicis d’aquesta setmana, el Festival Cruïlla ja va fer públics els dos primers grups confirmats de la seva catorzena edició, Oques Grasses i The Tyets. A aquests dos grups catalans se li sumen avui les confirmacions d’altres artistes, tan internacionals, com Avril Lavigne, The Smashing Pumpkins, Trueno o Peter Fox, com nacionals, com són Amaral, Funzo & Baby Loud, Shinova, Albert Pla i Figa Flawas. Tots aquests, i molts més que es confirmaran més endavant, tindran cabuda als escenaris del Festival Cruïlla 2024 entre el 10 i el 13 de juliol al Parc del Fòrum. Les entrades ja estan a la venda a cruillabarcelona.com

Després de 35 anys de recórrer escenaris d’arreu del món, The Smashing Pumpkins aterrarà a Barcelona en la seva nova gira The World is a Vampire Tour per portar-nos el seu so tan propi, eclèctic i singular. El grup de Chicago, que enguany celebra els 30 anys d’un dels seus àlbums més icònics, Siamese Dream, actuarà el dissabte 13 a l’escenari principal del Cruïlla en el que serà el seu únic concert a Catalunya.

Un altre dels plats forts del Festival Cruïlla 2024 serà la icona canadenca Avril Lavigne. La cantautora, reconeguda mundialment pel seu estil grunge pop-rock i grans hits com “Complicated”, “Girlfriend” o “Sk8er boi”, farà parada per Barcelona vint anys després del seu últim concert a la ciutat. Farà un únic concert a Catalunya el pròxim divendres 12 de juliol també a l’escenari principal del Festival Cruïlla 2024.

- Publicitat -

Amaral celebrarà un aniversari únic durant l’any vinent amb una gira que farà parada el 12 de juliol al Festival Cruïlla. Aquest 2024, mentre continuen immersos en la preparació dels seus nous àlbums d’estudi, Amaral, una banda en constant evolució, repassarà els moments i melodies que han acompanyat diverses generacions durant aquests 25 anys.

Un altre dels artistes confirmats per aquesta nova edició és l’argentí Trueno. El jove raper que va aconseguir posicionar-se entre els freestylers més vistos en el món, aterrarà a Barcelona el dimecres 10 per presentar la seva música al públic barceloní.

El mateix dimecres 10, i després d’haver passat pel Cruïlla Tardor tot exhaurint entrades al Sant Jordi Club, Funzo & Babyloud tornaran al Cruïlla però aquesta vegada per formar part de la programació del festival d’estiu. Amb un disc que ha estat número 1 de vendes a Espanya i una gira que ha arrencat amb totes les entrades venudes abans de començar, l’embranzida dels germans d’Alacant no s’atura i també tindrà parada als escenaris del festival.

Shinova arrencarà una nova era amb ‘El Presente’, el nou àlbum que vindran a presentar el pròxim 12 de juliol al Festival Cruïlla 2024. Els de Bizkaia publicaran el seu cinquè disc al llarg de l’any vinent, després d’haver llançat ja una petita pinzellada del que serà amb el primer senzill “Alas”.

El dissabte dia 13 de juliol el Cruïlla acollirà el músic i cantautor alemany Peter Fox, veu principal del famós grup de hip hop, reggae i dancehall alemany Seeed. La seva nova música arriba en un moment oportú: abraça la novetat i és un al·legant a l’esperança, a la lleugeresa vital en temps difícils, a deixar-se emportar i afrontar nous reptes i on millor que presentar-la que al Festival Cruïlla.

Albert Pla és molt més que un artista, que un personatge o que un geni: és totes aquestes coses alhora. Amb una capacitat infinita per a reinventar-se i una personalitat que no deixa indiferent a ningú. L’11 de juliol de 2024 arribarà al Festival Cruïlla amb una nova juerga catalana sota el braç sota el nom de Rumbagenarios, el seu nou espectacle al costat de The Surprise Band.

En poc més de tres anys de trajectòria, Figa Flawas han bombardejat el panorama musical del nostre país amb èxits de tot tipus, propostes eclèctiques i himnes generacionals. Aquest fenomen indiscutible farà que el 10 de juliol de 2024 arribin al Festival Cruïlla on presentaran un nou disc que està a punt de sortir del forn.

Tota la informació i entrades a la venda a Cruillabarcelona.com