La dotzena edició del Festival Strenes tornarà a transformar aquesta primavera la ciutat de Girona en l’epicentre musical dels Països Catalans gràcies a les estrenes en directe de les principals novetats discogràfiques i els nous espectacles més esperats de la temporada. Fins avui el festival havia anunciat estrenes sonades com les dels nous discos dels Oques Grasses que estrenaran el nou escenari de l’Strenes al Palau de Fires de Girona amb un concert inicial de Mama Dousha, un dels artistes revelació d’aquesta temporada; de Guillem Gisbert, el cantant de Manel, que ja ha exhaurit les entrades de les dues actuacions a les Escales de la Catedral, de la Ludwig Band que presentarà el disc Gràcies per venir també a les Escales de la Catedral, després d’haver guanyat el Premi Talent Gironí i dels Figa Flawas, que presentaran “LA CALÇOTADA”, el seu segon disc, que publiquen al febrer, a La Mirona.

Avui se sumen a aquestes actuacions, més noms tan esperats com els de Blaumut, que presentaran per primera vegada en directe el nou disc que publiquen a la primavera a l’escenari icònic de les Escales de la Catedral, o el d‘Els Amics de les Arts que també publicaran nou disc a la primavera i que presentaran al Teatre Municipal i Ginestà que mostraran per primera vegada en directe també al Teatre Municipal les cançons del seu quart treball que es publica a la primavera i que comptarà amb cançons ja publicades com “De tot el món” o “Em bategues”. Una altra de les sorpreses d’aquesta dotzena edició és el retorn dalt dels escenaris de la cantant Russian Red, una de les artistes més fascinants i sorprenents que ha tingut l’escena indie estatal. Després d’anys sense publicar disc ni fer gires, torna als escenaris per presentar a comarques gironines les cançons d’un nou minielepé cantades per primera vegada en castellà. Els menorquins Pèl de Gall, una de les bandes de referència de l’escena pop rock balear, presentaran a La Mirona les cançons del seu nou disc, que veurà la llum a la primavera.

Per altra banda, Jim, la flamant guanyadora de la segona edició d’Eufòria, farà el seu primer concert a comarques gironines a l’Auditori per presentar algunes cançons pròpies que combinarà amb les millors actuacions del programa. L’Strenes també viurà l’estrena gironina de més discos que veuran la llum a la primavera, com el setè de Xarim Aresté que publicarà al març i presentarà al Teatre Municipal o el quart de Roba Estesa del que ja han sonat les cançons de pop urbà “LNTMNT”, “Stikinlova” i “EL <3 A 1K” i que presentaran a La Mirona de Salt. El cantautor mallorquí Joan Miquel Oliver portarà dalt de l’escenari del Teatre Municipal les cançons del seu setè LP en solitari, “Electronic Devices”, publicat a principis d’octubre, amb un nou format, que és un quartet que incorpora per primera vegada un baix, en aquest cas el de la baixista Stefi Lusini; i els sabadellencs 31FAM interpretaran en directe el seu darrer disc, “x si ens veiem en una altra vida”, publicat a mitjans d’octubre, a La Mirona, amb un nou espectacle que incorpora cos de ball, músics en viu i efectes lumínics. Per altra banda, el cantautor flamenc de Jerez de la Frontera, Raule, presentarà nou disc a La Mirona i les cantants Paula Valls i Maria Hein, estrenaran els seus nous discos “Començar de nou” i “Tot allò que no sap ningú”, en un escenari de Girona que s’anunciarà pròximament.

- Publicitat -

El Festival Strenes també acollirà espectacles molt especials com el concert de cloenda a les Escales de la Catedral protagonitzat pel nou espectacle de The Tyets, un dels grans grups del moment que farà dos passis. També el nou espectacle de la cantant, compositora i productora Julieta a L’Auditori, que arribarà a Girona consagrada com una de les artistes pop catalanes amb més projecció arreu de l’estat. Uns altres artistes que reapareixen després de cinc anys en silenci són els Gossos. El grup format per Natxo Tarrés, Juanjo Muñoz, Roger Farré i Oriol Farré, torna amb la voluntat d’homenatjar el seu públic més fidel amb una gira de deu concerts que comença a L’Auditori i que posarà punt i final als seus trenta anys de trajectòria. Lildami presentarà al Teatre Municipal nou espectacle amb banda, igual que El Kanka, que a L’Auditori tornarà als seus orígens amb una gira acústica en solitari, en què repassarà els grans èxits de la seva trajectòria.

Finalment, el cantautor Quimi Portet celebrarà al Teatre Municipal els seus 25 anys de carrera dalt de l’escenari amb l’espectacle “Si plou, ho farem al Festival Strenes”. En aquests anys, el vigatà ha publicat deu àlbums d’estudi que han suposat una important aportació a la música en català sempre amb un univers propi on el rock’n’roll es transforma en vehicle de pensament, dinamo d’ironia i corretja de transmissió d’allò que Dylan va convertir en alta literatura.

La resta d’artistes es presentaran el mes de febrer. Les entrades pels nous concerts anunciats es posen a la venda avui a les 20h al web del festival.

AVANÇAMENT DE PROGRAMACIÓ

STRENES 2024

5 D’ABRIL

Ginestà – Teatre Municipal

Raule – La Mirona

6 D’ABRIL

Xarim Aresté – Teatre Municipal

Quimi Portet – La Mirona

Figa Flawas – Teatre Municipal

12 D’ABRIL

Els Amics de les Arts – Teatre Municipal

Gossos – L’Auditori

Roba Estesa – La Mirona

13 D’ABRIL

El Kanka – L’Auditori

31 FAM – La Mirona

19 D’ABRIL

Russian Red – Teatre Municipal

Julieta – L’Auditori

20 D’ABRIL

Jim – L’Auditori

Lildami – Teatre Municipal

Joan Miquel Oliver – Teatre Municipal

La Fúmiga – La Mirona

27 D’ABRIL

Oques Grasses + Mama Dousha – Palau de Fires

3 DE MAIG

La Ludwig Band – Escales de la Catedral

Blaumut – Escales de la Catedral

4 DE MAIG

Guillem Gisbert – Escales de la Catedral
(2 passis a les 19:30h i a les 22h)

5 DE MAIG

The Tyets – Escales de la Catedral
(2 passis a les 18h i a les 20.30h)