El festival ARTS d’estiu, de Pineda de Mar, no es podrà celebrar enguany, ja que el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya no autoritza la celebració de l’esdeveniment a la platja dels Pins de Pineda de Mar, emplaçament on s’ha realitzat els últims anys. a causa d’una interpretació rigurosa de la normativa referent a l’impacte sonor a la població. Les denúncies d’un reduït grup veïnal del municipi presentades al Síndic de Greuges contra la gestió del soroll feta per l’Ajuntament de Pineda el 2022 han estat el detonant de l’actual situació.

Des de l’organització i l’Ajuntament de Pineda de Mar s’ha treballat intensament i s’ha redibuixat el festival amb una proposta de mínims per atendre a totes les peticions i requeriments limitant el nombre de concerts, la sonometria i el tancament del recinte a les 12 de la nit, però tot i els esforços invertits aquestes últimes setmanes finalment no serà possible.

El festival porta tres anys celebrant-se al mateix espai, única zona del municipi que amb les condicions actuals permet la idiosincràsia d’un esdeveniment d’aquestes característiques, amb un interès turístic, econòmic i cultural pel municipi i que en la seva última edició va obtenir els permisos sense problemes i es va celebrar segons la llicència municipal i complint amb les normatives: “Ara, a menys de 10 dies de l’inici dels espectacles i sense capacitat de maniobra, no tenim cap altra alternativa que suspendre definitivament el festival”.

- Publicitat -

ARTS d’Estiu va néixer fa 11 anys amb la voluntat de generar una nova proposta cultural pels estius a la zona del Maresme. El festival va tenir molt bona acollida i va créixer amb rapidesa. L’any 2021 i a petició dels organitzadors, TheProject va entrar en el projecte com a soci executiu per fer un salt professional i assegurar-ne la continuïtat. El festival estava consolidat: 38.000 entrades venudes i 65.000 visitants al 2022, i excel·lents expectatives per aquest any, amb més del 70% de l’aforament complet fins dilluns.

L’import de les entrades de les actuacions cancel·lades es tornarà íntegrament al mateix sistema des del que van ser adquirides durant els propers dies.

Tot i les males notícies, sortosament ha estat possible salvar alguna de les actuacions d’aquesta edició, canviant de recinte i reubicant els concerts al Guíxols Arena (Festival de la Porta Ferrada, Sant Feliu de Guíxols), l’auditori a l’aire lliure més gran de Catalunya. A només 43 minuts amb cotxe des de Pineda de Mar, els shows de Carlos Rivera, Rozalén, Sopa de Cabra i Els Amics de les Arts + The Tyets segueixen endavant i les entrades adquirides seran vàlides per accedir al nou recinte.