Woody Allen arribarà a Barcelona el 19 de setembre, per protagonitzar el que serà el seu únic concert al nostre territori. El Teatre Tívoli acollirà aquesta cita tan especial, que donarà la benvinguda i el tret de sortida al festival.

La passió pel jazz de Woody Allen és a l’origen del seu nom artístic, homenatge al gran clarinetista, saxofonista i director d’orquestra Woody Hermann. De fet, fins i tot en alguna entrevista Allen ha dit que el seu amor pel jazz és més poderós que el seu amor per l’art que l’ha fet cèlebre, el cinema.

Clarinetista aficionat i col·leccionista erudit de jazz clàssic, Allen toca des de fa anys amb una banda –fins a la seva mort, el 2020, dirigida per Eddy Davis, i ara per Conal Fowkes– que li ofereix el plaer de rememorar a l’escenari ídols reals i ficticis, com ara Emmet Ray, el protagonista de Sweet and lowdown, guitarrista que té com a referent i mite Django Reinhardt.

- Publicitat -

A punt de fer 88 anys, Allen torna a Barcelona per debutar al nostre festival i continuar amb la seva feina de proselitisme a favor de la millor música del món, el jazz.

Amb Woody Allen començarà doncs una intensa tardor jazzística que inclou noms com Joshua Redman, Bebel Gilberto, Sergio Mendes, Ron Carter, Richard Bona, Michel Camilo, Andrea Motis, Clara Peya, Maro, Chris Potter, The Bad Plus, Joey Calderazzo, Dave Douglas, Marco Mezquida, Sofiane Pamart, la Sant Andreu Jazz Band i Carles Benavent, entre molts d’altres, a banda de l’habitual sèrie flamenca De Cajón!, que ja ha confirmat noms com Miguel Poveda i Tomatito.

Les entrades es posaran a la venda el dimecres, 21 de juny a les 11:00 del matí a la web oficial del Festival jazz.barcelona.