Des de fa tres anys, entre festivals i cicles musicals que omplen de música les nits estiuenques de la Costa Brava, a la vila de Cadaqués, s’està consolidant un festival, Festival Indrets, que cerca copsar l’essència dels espais on es desenvolupa, descobrint la seva identitat i generant en l’espectador un vincle emocional amb el paisatge. Enguany se celebrarà des de l’1 de juliol fins al 5 d’agost, principalment els caps de setmana al capvespre (19:30 h)

INDRETS és un festival gratuït a l’espai públic que torna a Cadaqués aquest any –en una tercera edició més ambiciosa- per donar a conèixer noves veus i artistes de tots els gèneres i estils, alhora que itinera per descobrir als espectadors diferents indrets de la vila. Una simbiosi cultural de patrimoni i música, una experiència musical pel visitant i el resident, una manera original de descobrir els racons d’aquest paradís empordanès.

Indrets vol subratllar i reivindicar els espais que identifiquen el poble amb un nou cicle de concerts que per la seva qualitat, localització i idiosincràsia, en espais a l’aire lliure, aporta una nova mirada dels emplaçaments allà on es desenvolupa. Posant èmfasi en els trets identitaris propis de la vila de Cadaqués i convertint-los en part de l’experiència. En aquesta nova edició, el festival posa la mirada en l’arquitectura ancestral de la paret seca, patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO i element característic del paisatge de Cadaqués. La proposta musical és un programa de concerts de caràcter gratuït que fomenta la participació de tota la ciutadania i amb diversitat d’estils musicals, que abracen la música clàssica el jazz, l’electrònica, el flamenc, les músiques del món, el folk i la música experimental.

- Publicitat -

Una dotzena d’artistes en 5 espais emblemàtics

Indrets planteja concerts de tarda que aprofitin la llum de capvespre i que, al mateix temps, reivindiquin l’entorn i el paisatge. El festival presenta, per aquesta segona edició, 12 actuacions escampades per 5 emplaçaments d’alt valor paisatgístic i arquitectònic, localitzats en diferents punts de la vila de Cadaqués, una de les poblacions més singulars del Litoral de Català.

L’entorn és l’ADN identificatiu dels vilatans i la seva cura i conservació en són indispensables. Per això és tan especial el maridatge entre les músiques d’arreu amb el patrimoni arquitectònic i natural com a essència fundacional del festival, amb èmfasi en la revisitació de la història local i, en especial, amb rellevància pels espais que acullen la programació del cicle. Noms com Pau Figueres, The Bird Yellow, XY, Blue Bacon, Ani in the Hall, Francesc Ubanell Jazz Trio, Línaria o la cantant mexicana Sariela Camargo, formen un catàleg ple de colors sonors de totes les èpoques, indrets i tradicions musicals per un festival que s’inaugura amb l’univers particular de la cantant i compositora Ana Rossi i es clausurarà, el dia 5 d’agost, amb un final de festa per ballar de valent amb Chivo Chivato i la DJ Missbehaving.

A més, des del 6 de juliol fins al 3 d’agost, tots els dijous a les 18.00 hores, i per 15€ i de la mà de Mercè Donat de Rutes Cadaqués, Festival Indrets convida a fer una Ruta Històrica pel Cadaqués Antic: un recorregut a peu per descobrir els secrets que amaga el nucli històric del municipi.