a lectura pública dels candidats finalistes als Premis Enderrock 2023 per votació popular de la 25a edició dels Premis de la Música Catalana ha revelat que els artistes més nominats són Els Catarres –amb tres categories a millor disc, cançó i directe– i Zoo –amb tres categories a millor artista, videoclip i directe–. A més, en la llista dels grups i cantants més nominats han obtingut una doble nominació Julieta, La Pegatina, Lildami, Mariona Escoda, Oques Grasses i The Tyets.

Enguany s’han comptabilitzat 45.240 vots (amb un espectacular 21% d’increment respecte l’edició anterior) en les dues rondes de votació. Avui mateix, dimecres 8 de febrer, s’ha obert la tercera i última ronda de votacions a través del web www.enderrock.cat, que s’allargarà fins al 19 de febrer. El resultat dels guanyadors de les categories de votació popular –juntament amb els premis de la crítica– es donaran a conèixer en una doble celebració el dia 1 de març en un dinar de gala al Mas Marroch a Vilabrareix i el 9 de març a la Nit dels Premis Enderrock a l’Auditori de Girona.

La gala de lliurament de la 25a edició dels Premis Enderrock – Premis de la Música Catalana 2023 se celebrarà el dijous 9 de març a l’Auditori de Girona. La commemoració del 25è aniversari de la gala es plantejarà com un acte de reconeixement als artistes catalans en el marc d’un gran programa musical que inclourà una aposta per la nova post-pandèmia.

- Publicitat -

Avui també s’han donat a conèixer els quatre premis especials. El grup osonenc Esquirols, Premi Enderrock d’Honor, amb una trajectòria que va del folk a la cançó d’autor compromesa, ocupen un lloc preeminent en la història de la música popular catalana. Fa 50 anys, per Sant Jordi, va publicar-se el primer disc d’Esquirols, Cants al vent (Edigsa, 1973). La penedesenca Marina Rossell, posseïdora d’una gran veu i d’una humanitat encara més gran, rebrà el 9 de març el Premi Enderrock a la Trajectòria. Per la seva banda, el productor Roger Rodés és el Premi Joan Trayter al millor productor i arranjador musical de l’any.

A més, el Premi Enderrock Estrella 2023 serà per al FC Barcelona, per haver catalanitzat Spotify i la banda sonora de cada partit és música en català. Un pas important per a la llengua perquè simbolitza com, des de la societat civil, s’assoleixen fites de present i futur.

Més informació al web dels Enderrock.