Els Calypso portaven gairebé tres dècades sent l’arma (no tant) secreta de les festes, el grup que ens va ensenyar a ballar, com diu el Kiko Amat, amb “el nivell de flotació més baix i el nivell de diversió més alt”. Pioners de l’escena skatalítica i un dels tòtems més moguts de l’escena catalana de les darreres dècades, els Calypso es van mantenir fidels a la seva idea: tocar diferents pals jamaicans sense fer revival ni convertir-se en museu, practicant la carretera i manta, formant part de l’imaginari festiu de diferents generacions.

La seva actuació al Tingladu serà de manera excepcional ja que el festival, en motiu dels seus 15 anys, ha decidit convertir dissabte 22 en una jornada solidària per recollir fons per l’associació antirepressiva Alerta Solidària. Amb aquesta acció, el festival vol estendre el seu compromís polític donant suport a una de les associacions més necessàries per fer front a la repressió que pateixen activistes independentistes i dels moviments socials als Països Catalans.
Ja estan a la venda les entrades pel festival a la web www.eltingladu.cat. Les entrades de dia tenen un preu de 6 euros, exceptuant les de dissabte, que valen 13 euros (7 euros dels quals aniran destinats íntegrament a Alerta Solidària). També s’han posat a la venda 2.000 abonaments a un preu de 22 euros (7 euros dels quals aniran destinats a Alerta Solidària).

- Publicitat -