El Barcelona Beach Festival no té la llicència per obrir les seves portes aquest dissabte a Sant Adrià de Besòs. L’Ajuntament els hi ha denegat la llicència per la falta de documentació imprescidible. En el comunicat expliquen que la promotora del festival, Live Nation, va presentar la documentació fora dels terminis establerts. La llei establia que ho havien de fer 15 dies hàbils abans de l’inici del festival, el 10 de juny, mentre que semblaria que ho van fer el 22 de juny. Segons explica l’ajuntament en el comunicat, el BFF no té l’informe preceptiu i vinculant de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat. Sense aquest paper, Sant Adrià assegura que no li pot donar la llicència.

El BBF s’ha de celebrar aquest dissabte 2 de juliol a la zona de la platja del Fòrum, després de dues edicions on per culpa de la Covid no s’han pogut dur a terme.

- Publicitat -

La promotora del festival, no renuncia a fer-lo, segons han explicat a través d’un comunicat, on també afirmen que posaran una querella criminal contra l’alcaldessa de Sant Adrià, Filomena Cañete Carrillo, així com contra la primera tinent d’alcalde, Ruth Soto García, així com una interposició d’una reclamació de responsabilitat patrimonial davant de l’Ajuntament pel trencament econòmic i per la reputació envers Live Nation, resultat de la seva actuació.

Live Nation afirmen que sol·licitar l’informe de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat és responsabilitat de l’Ajuntament i serien precisament ells els qui ho haurien presentat fora de termini. Per això parlen d’una denegació de la llicència sense causa justificada, que provoca un perjudici enorme per Sant Adrià i Barcelona.

La promotora recorda que han organitzat sis edicions del festival, que tenen un coneixement extens i exhaustiu de la documentació que cal presentar i dels seus terminis. Així mateix, sostenen que promouen 40.000 concerts anuals, més de 100 festivals de gran format i venen més de 500 milions d’entrades.

La preocupació ara mateix, és que tot això derivi en un problema de seguretat pública, amb més de 25.000 assistents previstos, que anessin fins a la platja i veiessin que no poden accedir al festival.

Des del Departament d’Interior asseguren que l’Ajuntament podria autoritzar el festival si es verifica que les mesures de seguretat són les mateixes que l’última edició i així ho signa un tècnic municipal.

Des de l’Ajuntament afirmen que aquesta responsabilitat és dels Bombers, tot i que segueixen admetent que l’informe s’ha sol·licitat fora de termini.

Així mateix, l’alcaldessa reconeix no tenir constància que Live Nation hagi cancel·lat el festival oficialment, encara que els serveis municipals de Sant Adrià han precintat la maquinària i els altaveus previstos pel Barcelona Beach Festival.