Aquest dijous hem conegut la notícia de la mort del músic i compositor grec Evangelos Odysseas Papathanassiou, més conegut com a Vangelis. Sembla que hauria mort aquest dimarts als 79 anys, segons han informat mitjans grecs, per causes desconegudes.

Vangelis es va fer molt popular gràcies a la banda sonora de ‘Chariots of Fire’ (Carros de Foc), amb la qual va guanyar un Oscar per la seva banda sonora. La cançó, a més va aconseguir situar-se entre les primeres posicions de les llistes mundials, especialment la dels Estats Units.

Un any després, el 1982, tornaria a triomfar gràcies a la pel·lícula de Ridley Scott ‘Blade Runner’.

- Publicitat -

Tot i no tenir una formació musical formal, va impregnar-se de les cançons populars gregues i amb el pas del temps es va sentir atret per l’ús de sintetitzadors, així com de la música electrònica, fet es faria palpable en algunes de les seves composicions.

Entre altres bandes sonores també se’l recorda per ‘Missing’ o ‘1492: Conquest of Paradise’.