Aquesta matinada s’ha celebrat la gala d’entrega dels premis Grammy, on hi ha hagut força sorpreses i és que l’artista amb més guardons ha estat Jon Batiste, entre ells el de millor disc per “We are” o el millor vídeo musical. Silk Sonic, el nou projecte de Bruno Mars amb Anderson .Paak han vençut en quatre candidatures, entre elles millor cançó de l’any per ‘Leave the door open’ o millor gravació.

Olivia Rodrigo també ha tingut una bona nit amb el reconeixement a millor artista pop o millor artista revelació. Foo Fighters també han aconseguit 3 guardons en els apartats de rock, entre ells millor disc per “Medicine At Midnight” o millor cançó per “Waiting On A War”. Cap membre del grup ha anat a recollir els premis, després de la tràgica mort de Taylor Hawkins.

Chris Stappleton s’ha fet amb els apartats de música country, amb els premis a millor disc, cançó i actuació.

- Publicitat -

Bad Bunny ha guanyat a millor disc de música urbana per “El último tour del mundo”, mentre que el colombià Juanes s’ha endut el de millor disc llatí per “Origen”.

Entre la resta de noms guanyadors trobem Doja Cat i SZA a millor col·laboració per ‘Kiss me more’; Tony Bennett i Lady Gaga a millor àlbum pop tradicional per “Love for sale”; St Vincent ha vençut en l’apartat de disc alternatiu amb “Daddy’s home”; Kendrick Lamar a millor actuació rap amb ‘Family ties’, mentre que la millor cançó rap ha estat ‘Jail’ de Kanye West i Jay-Z. El millor disc de rap se l’ha endut Tyler, The Creator amb “Call Me If You Get Lost” i finalment la millor actuació de rap melòdic ha anat de nou a Kanye West per ‘Hurricane’ el tema on canta amb The Weeknd i Lil Baby.

La gala ha deixat moments pel record, com l’aparició del president d’Ucraïna, que ha demanat als artistes que diguin la veritat sobre la guerra a les seves xarxes socials i a la televisió. Zelenski ha demanat tot el suport que sigui necessari, però no amb silenci.

Entre les actuacions de la nit destaca la de Billie Eilish, que lluïa una samarreta amb el rostre de Taylor Hawkins, el bateria de Foo Fighters. També van emocionar Olivia Rodrigo, Lil Nas X, John Legend interpretant “Free” o Silk Sonic entre altres.

Pots consultar tots els guanyadors al web dels Grammy.