Aquest matí ha tingut lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm la roda de premsa del Festival Cruïlla 2002. L’acte ha comptat amb la participació d’Àlex Pi Hernández – Director en funcions de l’Àrea de Desenvolupament i Transformació Empresarial d l’Institut Català de les Empreses Culturals-, Dani Granados -Delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona- i Jordi Herreruela, director del Festival Cruïlla que tindrà lloc del 6 al 9 de juliol de 2022 al Parc del Fòrum de Barcelona.

Precisament un de les primeres novetats que ha presentat Jordi Herreruela ha sigut que el Cruïlla 2022 tornarà al seu format del 2019, amb 4 dies d’activitat: dimecres, dijous, divendres i dissabte. “Tal i com vam fer al 2019, el dimecres i el dijous seran jornades curtes, dimecres acabarem a les 11 de la nit, i dijous a les 12:30. Tot això ho fem en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona i amb BSM, i tenint molt en compte l’impacte en el veïnatge.” ha comentat Herreruela.

- Publicitat -

Entrant a la programació del festival, que anteriorment ja havia anunciat la participació de Residente, Hot Chip, Zahara, The Bloody Beetroots, Rozalén, Fat Freddy’s Drop, Buhos o Sofi Tukker entre d’altres, Cruïlla ha incorporat avui 21 noms al seu cartell.

Entre aquests noms n’hi ha dos que criden poderosament l’atenció, Rubén Blades y su Salswing, con Roberto Delgado y Orquesta (de Panamá) – el referent absolut de la música llatina i que actuarà a Barcelona en la que serà la primera i l’única oportunitat de veure aquest espectacle a Europa – i Juan Luis Guerra – L’autèntic rei de la bachata i el merengue. Al Cruïlla serà la primera vegada que Rubén Blades i Juan Luis Guerra actuaran en el mateix festival europeu, una ocasió molt especial que arrodoneix l’actuació – ja anunciada- de Residente el dijous 7 de juliol.

Jack White, una autèntica força de la natura i un vell amic del Cruïlla, serà cap de cartell del divendres juntament amb Duran Duran, Un dels grans noms dels 80’s, precursors del new romàntic, sempre elegants, un dels mites vivent de l’època dorada del Pop que es mantenen en plena forma.

Rigoberta Bandini, una dels artistes del moment, Rels B, que serà el cap de cartell del dimecres, Trueno – consolidat com el màxim exponent de la nova generació d’artistes emergents que volen revolucionar el rap amb estil propi des de Llatinoamèrica- Molotov – que vindran per fi a Cruïlla i presentant nou disc- Stay Homas – un dels nostres artistes amb més projecció internacional- Tote King – autor d’un dels àlbums de rap de l’any- Dancetería – el projecte conjunt de Varry Brava i Miss Caffeina- Tanxungueiras – després del seu exitós pas pel Benidorm Fest – Delafé y las flores azules – en el retorn d’Oscar i Helena per celebrar els 20 anys de la banda, Elefantes, Joe Crepúsculo, Vintage Trouble, Cimafunk, Queralt Lahoz, The Tyets Niña Polaca, Dan Peralbo, Colectivo Da Silva i Habla de mí en presente han completat l’anunci d’avui.

L’organització anuncia que encara queden artistes per anunciar així com la programació de Cruïlla Comedy i altres novetats per l’edició d’enguany.

Entrades i abonaments disponibles al web del Cruïlla.