La vuitena edició del Festival Bioritme se celebrarà després de dos anys sense poder-se fer, els dies 25, 26, 27 i 28 d’agost a Torelló.

Com no podia ser d’altra manera, el festival continuarà proposant un punt de trobada al voltant de l’economia sostenible i apostant per la salut natural, l’alimentació ecològica, l’activisme social i la música compromesa. El Bioritme és el primer festival de música de tot l’estat amb productes 100% ecològics. Té un impacte ambiental molt menor al dels macro-festivals i té una filosofia solidària, horitzontal i de proximitat.

En aquesta edició de 2022 l’escenari principal s’ampliarà permetent l’actuació d’un artista principal més cada nit. El cartell, del que avui es presenta el 50%, serà paritari i comptarà amb actuacions de Boikot, el mític grup d’ska i punk-rock-balkànic, caracteritzat pel compromís social i el missatge a les seves cançons; Ciudad Jara, la banda de Pablo Sánchez, excantant de La Raíz; la cantant que barreja amb mestratge la música urbana i l’arrel flamenca Queralt Lahoz; els sempre divertits El Pony Pisador, que barreja música celta i folk tradicional amb una dosi d’humor absurd i Tribade, un dels grans noms de l’urban barceloní amb veu de dona. En l’àmbit internacional, passaran per l’escenari de Torelló Olive Tree Dance una de les sorpreses d’aquesta edició. Provinents de Portugal fusionen la música més ballable amb sons tribals d’instruments indígenes.

- Publicitat -

Per l’escenari del Bioritme hi tornaran a actuar formacions com Roba Estesa, que són la fusió perfecta de música urbana i melodies folk; Jazzwoman, un dels grans noms de l’urban del País Valencià; Sense Sal, en la línia d’un pop-folk festiu i els festius Tranceuntes de Madrid.

Tanquen aquest primer avançament la cantautora Maio; el virtuós duo barceloní inventor del “tablemusic” Ual·la; el quartet valencià d’electro-tropicalisme Maluks; l’exguitarrista de D’Callos, l’elegant Dani Felices i el seu flamenc-rock; el veterà Dj del Bioritme, Dj Naffent i Angangas, la banda de versions de cançons catalanes de tots els temps.

El canvi de població del Bioritme és una de les novetats destacades d’aquesta edició. S’abandona el Pantà de Sau per traslladar-se al poble de Torelló, població de la mateixa comarca d’Osona. L’organització assegura que el festival mantindrà la seva essència gràcies a un emplaçament amb l’encant espectacular que provoca el pas del riu Ter pel mateix recinte. Una altra de les novetats serà una zona habilitada per a furgonetes i caravanes situada molt a prop del recinte. I com sempre, el festival continuarà comptant amb una zona familiar reservada per gaudir del Bioritme en família.

Els abonaments que queden es posaran a la venda avui dimecres a les 22h del vespre al web del festival. Cal assenyalar que tan sols queda un 25% dels abonaments disponibles, ja que el públic s’ha mantingut fidel al festival i majoritàriament no ha retornat les entrades de les passades dues edicions, cosa que confirma la bona salut del projecte i la fidelitat i estima que hi té el seu públic.