Havia de ser la gran nit d’Olivia Rodrigo i The Weeknd, que partien com a grans nominats als American Music Awards i al final van ser BTS els qui més premis van aconseguir, juntament amb Megan Thee Stallion i Doja Cat.

BTS es van emportar el guardó a artista de l’any, millor duet o grup i cançó pop per ‘Butter’. En altres categories també va brillar Megan Thee Stallion, gràcies a ‘Body’ a millor cançó trending, millor artista hip hop femenina i millor disc hip hop. Doja Cat va triomfar amb “Planet Her” a millor disc R&B, així com a artista r&B femenina. El masculí va ser The Weeknd.

Taylor Swift va guanyar a millor artista femenina i millor àlbum pop per ‘Evermore’. Olivia Rodrigo va vèncer a artista revelació, mentre que la millor col·laboració va ser per Doja Cat i SZA per ‘Kiss me more’. El millor vídeo musical va recaure en Lil Nas X per ‘Montero (Call me by your name)’ i el millor artista masculí va ser Ed Sheeran.

- Publicitat -

Bad Bunny va ser el gran guanyador de l’apartat llatí amb el millor disc per “El último tour del mundo” i millor artista masculí. Becky G va vèncer en el femení.

Altres vencedors de la nit van ser Silk Sonic, Drake, Kali Uchis, Kanye West o Machine Gun Kelly. Pots consultar tots els guanyadors aquí.

Cardi B va ser la mestra de cerimònies i es va mostrar molt nerviosa, almenys en el seu monòleg inicial.

La gala va deixar nombroses actuacions musicals, com les de BTS amb Coldplay, amb alguns problemes tècnics. També van actuar Olivia Rodrigo, Silk Sonic, BTS en solitari, Maneskin, Bad Bunny o Jennifer Lopez.