17022018 Carme Ripolles EMAC La Plata Heatwaves Debigote Maria Arnal Marcel Bages Burriana

Sóc Autor és un projecte itinerant impulsat per la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), la Fundació SGAE, a través del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, i les Cases de la Música des de l’any 2016.

A través de jornades, sessions, trobades i tallers formatius, adreçats a músics que són autors (compositors i lletristes), «Soc Autor» té com a objectiu principal posar en primera línia el treball autoral. La voluntat del projecte és dotar d’eines als autors i les autores musicals de present i de futur a Catalunya, oferir-los assessorament i formació, i alhora afavorir un intercanvi d’experiències a través del treball en xarxa.

El projecte és una referència clara al reconeixement d’un col·lectiu que no sempre té la percepció o projecció externa que té l’intèrpret, i a més vol fer visible i, alhora, autoafirmar els mateixos membres.

- Publicitat -

La clau de la iniciativa és teixir vincles entre col·lectius autorals que estan en diferents nivells de projecció o fase de les seves carreres: des de la persona que comença fins a la més experimentada. I el que es busca, en definitiva, és convidar a autors i autores a compartir la seva experiència professional pròpia i a professionals rellevants i experts de la indústria musical.

A SOC AUTOR 2021 es vol posar l’accent en l’autoria en l’era digital: des de conèixer el marc legal dels drets digitals fins a descobrir quines pràctiques existeixen per treure rendiment de la teva obra, o bé aprendre quins són els mètodes, recursos, bancs de música i plataformes de difusió de la composició per a d’altres. Paral·lelament, us convidem també a conèixer les experiències d’autors i autores de primeríssim nivell com són la Alizzz, Maria Arnal, Lildami, Christina Rosenvinge, Guillermo Izquierdo (Angelus Apatrida) i Óscar Araujo, així com perfils més tècnics com els de la Teresa Carbonell i l’Iván García-Pelayo.

Més info a socautor.cat.