El Festival Strenes resisteix per segon any consecutiu l’embat de la pandèmia -i de les mesures dictades pel Procicat- i aconsegueix tancar la seva novena edició amb un total de 9.424 espectadors i espectadores que han assistit a un total de vint-i-set concerts programats, entre els quals hi havia dinou estrenes. Sense cap mena de dubte, tota una demostració del compromís de l’Strenes amb el lema d’aquesta edició: “La creació no es pot ni restringir ni confinar”.

Un any més, la tossuderia de l’organització del festival, sumada al suport incondicional i la confiança en la #culturasegura del públic, han permès que l’Strenes transformés un any més la ciutat de Girona en l’epicentre de la música catalana durant tot el mes d’abril.

Tot i haver aconseguit la millor arrancada dels seus nou anys d’història pel que fa a la venda d’entrades, el certamen gironí ha patit les conseqüències del confinament comarcal decretat per un poc empàtic Procicat. Per molt que s’ha demostrat des de l’inici de la pandèmia que la cultura no és focus de contagi i malgrat haver reclamat sense èxit un salconduit cultural que garantís la mobilitat dels espectadors i espectadores, el festival ha hagut de retornar i posar a la venda de nou una gran quantitat d’entrades.

- Publicitat -

Amb tot, el Festival Strenes 2021 ha viscut una gran edició que ha acollit les estrenes en directe dels nous discos de Stay Homas, La Casa Azul, Oques Grasses, La Pegatina, Zoo, Clara Peya, Judit Neddermann, Ferran Palau, Ovidi25 amb Toti Soler, The Tyets, Lildami o Ginestà i les estrenes de nous espectacles d’Amaral, Smoking Souls o la gira del 15 aniversari del disc Surfistes en càmera lenta de Joan Miquel Oliver. El concert de presentació del nou disc dels Arnau Griso a les Escales de la Catedral -amb pràcticament totes les entrades venudes- finalment es va suspendre per culpa de la pluja.

A Primera Fila vam tenir el plaer de gaudir del retorn als escenaris d’Oques Grasses i així ho vam explicar.